Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2,2 εκ. ευρώ για την Παράκαμψη του Κάστρου (τούνελ) της Ναυπάκτου

Published

on

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2022 την επιχορήγηση του Δήμου Ναυπακτίας με το ποσό των 2.200.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για τη σύνταξη του συνόλου των μελετών κατασκευής του έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Κάστρου) ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (τούνελ).  Η συγκεκριμένη επιχορήγηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Β.Γκίζας: «Πρόκειται για το έργο που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης»

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ .Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι εξόχως σημαντική.  Με την υπογραφή του υπουργού γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης της Ναυπάκτου και που για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε επιθυμία της τοπικής κοινωνίας. 

Οφείλω και προσωπικά θερμές ευχαριστίες αρχικά στον αναπληρωτή Υπουργό κ.Στέλιο Πέτσα, στον πρώην υπουργό και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ.Σπήλιο Λιβανό που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην προσπάθειά μας και συνέδραμε τα μέγιστα ώστε σήμερα να υπογράφεται η επιχορήγηση των μελετών, στον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ.Μιχάλη Σταυριαννουδάκη, και ιδιαιτέρως στον στενό μου συνεργάτη-Πρόεδρο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κ.Γιώργο Κοτρώνη με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, καθώς επίσης και στα στελέχη της Αιτωλικής που συμμετείχαν στο σχεδιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών ενέκρινε τον ολοκληρωμένο φάκελο που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ναυπακτίας με το πλήρες τεχνικό δελτίο και την προμελέτη για το έργου, στο οποίο τεκμηριωνόταν το εφικτό της υλοποίησής του και υπολογιζόταν το κόστος κατασκευής σε 30.130.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).  Σύμφωνα με την πρόταση, η οδική αρτηρία μήκους περίπου 3,8 χλμ διέρχεται στα όρια της πόλης και περιλαμβάνει υπόγεια σήραγγα μήκους 820 μ. κάτω από το ιστορικό Κάστρο της Ναυπάκτου, ενώ σε κάθε χιλιόμετρό της προβλέπονται κόμβοι κυκλικής μορφής, συνολικά τέσσερις (4),  για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία και την αναβάθμιση του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ Περιβάλλον: Τα πεπραγμένα και οι στοχεύσεις της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Published

on

By

Η «Συνεργασία Πολιτών» του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, παρουσιάζει τα πεπραγμένα και τις στοχεύσεις της για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Όπως επισημαίνεται από την παράταξη: «Το όραμά μας βασίζεται στα ήδη πεπραγμένα μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ