Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας: Τουρισμός και Πολιτισμός

Published

on

Σοφία Ζαχαράκη: «Του χρόνου θα μιλάμε για άλμα υπέρβασης και θα κάνουμε πολλά ακόμη άλματα ανάπτυξης»

Στην τελευταία ενότηττα της δεύτερης μέρας του τρίτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Alma Anaptixis μίλησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά εύστοχο τον τίτλο Alma Anaptixis, σχολιάζοντας «του χρόνου θα μιλάμε για άλμα υπέρβασης και θα κάνουμε πολλά ακόμη άλματα ανάπτυξης».

Παράλληλα, η κα. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στον διπλωματικό μαραθώνιο που δίνει η χώρα μας στον τουρισμό, με την υπογραφή διμερών συμφωνιών, ενώ μίλησε για τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας πως είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα. Αναφερόμενη στη Δυτική Ελλάδα είπε ότι «η περιοχή δένει τον τουρισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό».

Νωρίτερα, η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχαρίστησε τους οργανωτές του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι «το συνέδριο διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή, που συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη», είπε η κα Καλογήρου, «είναι αλληλένδετα», ενώ όπως είπε «η Αιτωλοακαρνανία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία είναι η πολύ πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά κι όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κοτρώνης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, αναφέρθηκε στα θέματα της διαχείρισης του τουριστικού προορισμού, τονίζοντας ότι η Αιτωλική Αναπτυξιακή κατάφερε, μετά από μεγάλες προσπάθειες, να είναι μέσα στις πιο πετυχημένες αναπτυξιακές της χώρας. Έκανε κοινωνό την Υφυπουργό στα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει, όπως η σημαντική έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό από τους δήμους, το οποίο προσπαθεί να καλύψει με τη συναργασία μεταξύ των δήμων.

Η ενότητα έκλεισε με την παρουσίαση των έργων αποκαταστάσης και ανάδειξης των μνημείων Αιτωλοακαρνανίας από την Ολυμπία Βικάτου, Έφορο Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ