Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

4ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλ/νίας: Έναρξη με Άδωνι Γεωργιάδη

Published

on

Με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου  Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας  στην Τριχωνίδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο γεύμα που του παρέθεσε το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία, που κατά τον ίδιο χαρακτηρίζεται αφ’ ενός από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και αφ’ ετέρου στις προκλήσεις που υπάρχουν λόγω της παγκόσμιας αναταραχής, που προκύπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αυτό που συμβαίνει. είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο δείκτης PPI στη Γερμανία τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 33,8%, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1949. Θα έρθει και εδώ αυτή η αύξηση, εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει, όσο κρατά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες δυσκολίες, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη όμως στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ευοίωνα μηνύματα πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας παρθένος τόπος και έχει πάρα πολλά περιθώρια για επενδύσεις και ανάπτυξη. Δήλωσε αισιόδοξος για την επικείμενη επένδυση στον τομέα των mega yachts στο Πλατυγιάλι καθώς επίσης και για επενδύσεις στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών μετά τη θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιότυπη αναπτυξιακή απομόνωση που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να είναι ισόρροπη, δυστυχώς όμως η Πολιτεία διαχρονικά κοιτάζει ανατολικά. Ο δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να γίνουν πολλά στον τομέα των υποδομών και των οδικών αξόνων της περιοχής.

Για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χαιρετισμό στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης, σταχυολογώντας τις δράσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στα προγράμματα για την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων στην περιοχή, που αγγίζουν τα 190 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ αυτών και οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν με τα λεγόμενα covid προγράμματα. Και πρόσθεσε πως πρόσφατα η Περιφέρεια ενεργοποίησε ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρές και όχι μόνο επιχειρήσεις στην περιοχή. Θα πρέπει όπως ανέφερε και οι τράπεζες να ρισκάρουν, όπως ρισκάρουμε καθημερινά και εμείς οι επιχειρηματίες. Ο Π. Τσιχριτζής στάθηκε επίσης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής όπως είναι το Πλατυγιάλι, αλλά και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν όπως η έλλειψη υποδομών.

Χαιρετισμούς ακόμα κατά την έναρξη του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας απεύθυναν ο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Σπήλιος Λιβανός καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής απένειμε στον Αδ. Γεωργιάδη αναμνηστικό με το σήμα του Επιμελητηρίου, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές του συνεδρίου τίμησαν τον Π. Τσιχριτζή για την πολυετή προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές στην υδροδότηση λόγω έργων

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων Τεχνικών Έργων και δοκιμών για την ολοκλήρωση του έργου “Ύδρευση δυτικών περιοχών – περιοχή Παλαιοπαναγιάς” , θα σημειώνονται το επόμενο διάστημα πρόσκαιρες διακοπές  υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται το έργο για την ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς

Published

on

By

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ.  Ο αρχικός προϋπολογισμός του που ανέρχεται σε 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και καλύπτεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, δημοπρατήθηκε το έργο,  τον Ιούλιο του 2021 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου πλέον παραδίνεται, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 8.568 εκπαιδευτικών – Πώς θα μοιραστούν

Published

on

By

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.568 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα οι προσλήψεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζεται να κατανεμηθεί σε 2.000 για Γυμνάσια και Λύκεια και 1.500 στην ειδική αγωγή.

Oι νεοπροσληφθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ