Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

4ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλ/νίας: Έναρξη με Άδωνι Γεωργιάδη

Published

on

Με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου  Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας  στην Τριχωνίδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο γεύμα που του παρέθεσε το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία, που κατά τον ίδιο χαρακτηρίζεται αφ’ ενός από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και αφ’ ετέρου στις προκλήσεις που υπάρχουν λόγω της παγκόσμιας αναταραχής, που προκύπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αυτό που συμβαίνει. είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο δείκτης PPI στη Γερμανία τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 33,8%, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1949. Θα έρθει και εδώ αυτή η αύξηση, εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει, όσο κρατά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες δυσκολίες, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη όμως στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ευοίωνα μηνύματα πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας παρθένος τόπος και έχει πάρα πολλά περιθώρια για επενδύσεις και ανάπτυξη. Δήλωσε αισιόδοξος για την επικείμενη επένδυση στον τομέα των mega yachts στο Πλατυγιάλι καθώς επίσης και για επενδύσεις στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών μετά τη θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιότυπη αναπτυξιακή απομόνωση που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να είναι ισόρροπη, δυστυχώς όμως η Πολιτεία διαχρονικά κοιτάζει ανατολικά. Ο δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να γίνουν πολλά στον τομέα των υποδομών και των οδικών αξόνων της περιοχής.

Για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χαιρετισμό στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης, σταχυολογώντας τις δράσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στα προγράμματα για την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων στην περιοχή, που αγγίζουν τα 190 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ αυτών και οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν με τα λεγόμενα covid προγράμματα. Και πρόσθεσε πως πρόσφατα η Περιφέρεια ενεργοποίησε ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρές και όχι μόνο επιχειρήσεις στην περιοχή. Θα πρέπει όπως ανέφερε και οι τράπεζες να ρισκάρουν, όπως ρισκάρουμε καθημερινά και εμείς οι επιχειρηματίες. Ο Π. Τσιχριτζής στάθηκε επίσης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής όπως είναι το Πλατυγιάλι, αλλά και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν όπως η έλλειψη υποδομών.

Χαιρετισμούς ακόμα κατά την έναρξη του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας απεύθυναν ο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Σπήλιος Λιβανός καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής απένειμε στον Αδ. Γεωργιάδη αναμνηστικό με το σήμα του Επιμελητηρίου, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές του συνεδρίου τίμησαν τον Π. Τσιχριτζή για την πολυετή προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπηρεσία από την Τheocar

Published

on

By

Η εταιρεία Theocar πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, δραστηριοποιείτε 20 και πλέον χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς καθώς και ενοικίασης οχημάτων, πλέον προσφέρει και μια νέα υπηρεσία.

Οι έμπειροι οδηγοί αναλαμβάνουν με αξιοπιστία την μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, με απολυτή ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία, σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο πελάτης έχοντας  ειδικό όχημα με ράμπα για την μεταφορά με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επιπλέον υπάρχει  και η δυνατότητα ενοικίασης- μίσθωσης του οχήματος σε οδηγούς που πληρούν τις προαπαιτούμενος προϋποθέσεις για την ενοικίαση.

Για επιπλέον πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα καταστήματά μας.

Βρείτε μας στην Πάτρα, στο Αίγιο, στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στη Κυλλήνη αλλά και στο Κατάκολο.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.theocar.com και στο τηλεφωνικό μας κέντρο 211 8008090.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το πέρασμα στον Εύηνο

Published

on

By

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και με τον όγκο του νερού του Εύηνου ποταμού να είναι αυξημένος  λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παραμένει κλειστή η ιρλανδικού τύπου γέφυρα.

Η διέλευση των κατοίκων της περιοχής και όσων θέλουν να φτάσουν εκεί διεξάγεται μέσω της Ιόνιας οδού.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και μετά τον καθαρισμό της  γέφυρας από τα φερτά υλικά θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος.         –photo Galatasnews

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΜ Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Σάββατο 28/1/23 στις 6 μ.μ. σας καλούμε στα εγκαίνια του γραφείου μας (πλατεία Φαρμάκη 2), όπου θα κόψουμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα συζητήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις. Θα παραβρεθούν οι βουλευτές, μέλη της ΚΕ και στελέχη του κόμματος.

Σας περιμένουμε!

Ο.Μ. Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ