Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

40 χρόνια Αγάπη δίχως όρους

Published

on

Η «Φλόγα» συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, σαράντα χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης. Με αφορμή αυτή την επέτειο  μιλήσαμε με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» στο παράρτημα της Ναυπάκτου, Βιολέτα Πλέσσα.

«Η Φλόγα είναι Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Ο αριθμός των παιδιών που νοσούν από καρκίνο στη χώρα μας είναι 200 με 300 τον χρόνο, με το ποσοστό ίασης να έχει αυξηθεί, αφού 4 στα 5 παιδιά γίνονται καλά. Ο σύλλογος Φλόγα γεννήθηκε το 1982 από εθελοντές και γονείς παιδιών που είχαν καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Βρίσκεται δίπλα σε αυτές τις οικογένειες και μοιράζεται τους φόβους, τις αγωνίες τους και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία, την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα  νοσοκομεία. Το έργο της Φλόγας δεν περιγράφεται με   λίγες λέξεις.

Στα «σπίτια της Φλόγας» ,των παιδιών, φιλοξενούνται δωρεάν παιδιά μαζί με τους γονείς τους από την περιφέρεια για όλο το διάστημα της θεραπείας τους στα νοσοκομεία. Υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν 52 παιδιά στους δύο ξενώνες των παιδιών καθώς και στον ξενώνα εφήβων από 16 έως 19 ετών».

Από ποιους πόρους προέρχονται τα έσοδα της Φλόγας και τι καλύπτουν;

«Τα έξοδα λειτουργίας των ξενώνων, οι μισθοί των υπαλλήλων, οι λογαριασμοί, τα τρέχοντα έξοδα συντήρησης κλπ, καλύπτονται όλα από το σύλλογο, μέσα από χορηγίες, δωρεές παροχές και δωρεάν υπηρεσίες εταιρειών, οργανισμών και ιδιωτών που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Φλόγας.   Έχει καθιερωθεί από το σύλλογο Φλόγα για τα παιδιά που νοσούν μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής η κατ’ οίκον νοσηλεία .

Για να μην μετακινούνται τα παιδιά κάποιες μέρες για    αιμοληψίες και ότι χρειάζεται την περίοδο της ασθένειας τους, το αναλαμβάνουν νοσηλευτές που τους επισκέπτονται στο σπίτι τους προσφέροντας υπηρεσίες, με τα έξοδα αυτά όλα να καλύπτονται από τον Σύλλογο.

Η Φλόγα ασχολείται επίσης και με την ανακαίνιση των τμημάτων των ογκολογικών νοσοκομείων, για παράδειγμα έχει αναβαθμίσει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Επίσης επιχορηγεί το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, βιολόγους για μετεκπαιδεύσεις ακόμα και στο εξωτερικό. Με το κοινωνικό ταμείο της Φλόγας στηρίζονται οικογένειες και τα παιδιά που νοσηλεύονται και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ένα μεγάλο έργο της Φλόγας είναι η χρηματοδότηση της συμμετοχής της χώρας μας στα διεθνή πρωτόκολλα θεραπείας παιδιών και εφήβων με καρκίνο και αυτό γίνεται βέβαια σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας.

Επίσης η φλόγα έχει χρηματοδοτήσει την τυποποίηση τεσσάρων χιλιάδων δειγμάτων μυελού των οστών, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστημίου Πατρών».

Η Φλόγα διαθέτει ένα παράρτημα στη Ναύπακτο. Πως αυτό δραστηριοποιείται;

«Η Φλόγα έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Το παράρτημα της Ναυπάκτου ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα εθελοντών και γονιών, κλείνουμε και εμείς 15 χρόνια λειτουργίας. Στηρίχτηκε και στηρίζεται όλη αυτή η προσπάθεια στην αγάπη και στην προσφορά των συμπολιτών μας. Και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συμβάλλουν στην ύπαρξή μας.

Τα έσοδά μας προέρχονται από χρήματα που προσφέρουν οι συμπολίτες μας “αντί στεφάνου”, σε μνήμη αγαπημένων προσώπων τους, από τις δώρο εκθέσεις που γίνονται δύο φορές το χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, από πωλήσεις ειδών του συλλόγου, τετράδια, ημερολόγια, κάρτες.

Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων μας πηγαίνει στη συντήρηση των ξενώνων της Φλόγας που όπως είπαμε φιλοξενούνται παιδιά από την περιφέρεια και δυστυχώς και από την πόλη μας.

Από τα έσοδα του παραρτήματος μας συντηρούμε οικογένειες, γιατί μετά τη θεραπεία χρειάζονται να κάνουν επαναληπτικές εξετάσεις και ελέγχους. Μου δίνεται εδώ η ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων που πάντα στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης να ευχαριστήσω επιχειρήσεις που μας βοηθούν εκθέτοντας προϊόντα μας και φορείς,  για παράδειγμα επαγγελματίες της πόλης μας , το ΚΤΕΛ για την δωρεάν αποστολή δεμάτων προς οικογένειες των παιδιών που νοσούν,  το σωματείο ταξί – αυτοκινητιστών της Ναυπάκτου  και τέλος αφήσω τους εθελοντές που κάθε μέρα αυξάνονται».

Σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της δωρεάς μυελού των οστών, με αρκετό κόσμο να μην έχει πλήρη ενημέρωση. Πείτε μας για αυτό.

«Προ πανδημίας η Φλόγα είχε κάνει εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα της προσφοράς μυελού των οστών.  Μάλιστα είχε μιλήσει για αυτό το κομμάτι η γιατρός κα      Γραφανάκη από το νοσοκομείο του Ρίου. Επειδή ο        κόσμος έχει ένα φόβο, όπως μας εξηγούν οι ειδικοί πλέον όλη η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών είναι μία   απλή αιμοληψία.  Ο δότης δίνει κάποιο δείγμα με σάλιο και όταν χρειαστεί, εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ η στιγμή αυτή, καλείται και γίνεται η αιμοληψία.

Αυτά τα δείγματα τυποποιούνται στο εξωτερικό και μπαίνουν σε μία τράπεζα δοτών .

Δυστυχώς στη χώρα μας είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι, σε αντίθεση με την Κύπρο που βρίσκεται σε υψηλές θέσεις στη δωρεά μυελού των οστών, αν και έχει πολύ λιγότερο πληθυσμό».

Όπως κάνετε εδώ και 15 χρόνια ετοιμάζεστε ενόψει των Χριστουγέννων για το Παζάρι της Φλόγας. Ποιοι  βοηθούν σε αυτό;

«Όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες εργαζόμαστε και δημιουργούμε χειροτεχνήματα, οι εθελοντές αλλά και φίλοι του συλλόγου και τα Σχολεία που προσφέρουν έργα τους προς πώληση. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν για μία ακόμη χρονιά να στηρίξουν το έργο της Φλόγας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε όσο υπάρχουν παιδιά που νοσούν και όσο υπάρχει ο κόσμος, οι συμπολίτες μας που μας αγκαλιάζουν και μας στηρίζουν δίνοντας δύναμη να συνεχίζουμε και να προσφέρουμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

57 χρόνια από τότε που η δικτατορία σώζει την Ελλάδα από τους… Έλληνες!

Published

on

By

Πως η ίδια η χούντα περιέγραφε με  κωμικοτραγικό τρόπο τους «εθνικούς κινδύνους» και δικαιολογούσε τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967.

Τα παρανοϊκά άλλοθι των δικτατόρων του 1967 μπορεί να προκαλούν εκ των υστέρων θυμηδία και στον καιρό τους να ήταν κωμικοτραγικά.

Αν 57 χρόνια μετά έχει κάποιο νόημα, όμως, να ανακληθούν στη μνήμη οι πρώτες και αμέσως μετά την επιβολή της χούντας δικαιολογίες για το στρατιωτικό – φασιστικό πραξικόπημα, αυτό δεν βρίσκεται στη φαιδρότητα της κατάστασης. Αλλά σε μια άλλη διαχρονικότητα.

Ιδού περί τίνος πρόκειται, προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων.

Για την επιβολή της δικτατορίας, σε πρώτη φάση, κατασκευάστηκε από το κράτος και παρακράτος της Δεξιάς, τους στρατοκράτες και τους φορείς, γενικώς, της αντίδρασης μια δήθεν πραγματικότητα. Με βασικό υλικό την κινδυνολογία και τον φόβο.

Ο πυρήνας της ήταν πως «η Ελλάδα κινδυνεύει». Επομένως όλα επιτρέπονται για να …σωθεί η πατρίδα. Μετά, εν ονόματι αυτής ακριβώς της εικονικής πραγματικότητας, αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα της ελευθερίας, δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, των δικαιωμάτων κτλ.

Το σενάριο της…  «Επανάστασης»!

Η συνομωσία κατά της Ελλάδας θα κορυφωνόταν στις 23 Απριλίου 1967. Θ΄ άρχιζε από τη Θεσσαλονίκη και θα εξαπλωνόταν σ’ όλη τη χώρα. Το σύνθημα της εξέγερσης είχε δοθεί στις 18 Απριλίου. 30.000 άνδρες των Λαμπράκηδων και 2.000 πεπειραμένοι σαμποτέρ ήταν έτοιμοι να δράσουν. Οι αρχές ασφαλείας, που αριθμούσαν μόλις 27.000, δεν μπορούσαν ν’ αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό εχθρό, γι’ αυτό και καταφύγανε στο στρατό. Οι στρατιωτικοί, όμως, προκειμένου να μη αιματοκυλιστεί ο τόπος έδρασαν προληπτικά… Συλλάβανε τους εμπειροπόλεμους σαμποτέρ του «Λαϊκού Μετώπου» της Ένωσης Κέντρου –κομμουνιστών, όπως επίσης κι ελάχιστους άλλους πολιτικούς, που κινδύνευαν να τους σκοτώσουν οι συνωμότες κι έτσι η Ελλάδα σώθηκε…

«Ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας δια να προλάβη τον εμφύλιον σπαραγμόν, να αποκαταστήση την τάξιν και να επαναφέρη την ενότητα του Εθνους….» Φαίνεται απίστευτο, αλλά ακριβώς αυτό ήταν το αρχικό επίσημο σενάριο της χούντας για να …εξηγήσει στους Έλληνες την επιβολή της δικτατορίας.

Άλλο σενάριο θα εκπονήσουν, στην πρώτη επέτειο της «επανάστασης» (Μάρτιος 1968) οι γκαιμπελίσκοι της «Γενικής Διευθύνσεως Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως», που έχει καταλάβει ο αρχηγός της χούντας Γ. Παπαδόπουλος.

Η πρώτη «διαφωτιστική» έκδοση θ’ αποσυρθεί, αλλά θα παραμένει για πάντα για να προκαλεί τη νοημοσύνη. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τότε υπήρχαν μεν παρανοϊκοί συγγραφείς, αλλά δεν έλειπαν και ανεγκέφαλοι αναγνώστες…

Σοβαρές… αποδείξεις σχιζοφρένιας! 

«Ουδεμία αντίδρασις του λαού υπήρξεν. Αντιθέτως ο λαός υπεδέχθη την επέμβασιν του στρατού με ανακούφισιν. Τα δυο μοναδικά θύματα εσημειώθησαν εκ τυχαίων λόγων.        Το 99% των συλληφθέντων αποτελείται από γνωστούς σεσημασμένους κομμουνιστάς με πλουσίαν ανατρεπτικήν δράσιν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του καθεστώτος.

Αλλά γιατί συνελήφθησαν μέλη της κυβέρνησης και η πολιτική ηγεσία ; Η απάντηση είναι απολύτως σχιζοφρενική: «Μόνον το 1% των συλληφθέντων αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα τα πλείστα των οποίων ετέθησαν υπό προσωρινήν κράτησιν χάριν ασφαλείας των»!

Παραδόξως, εδώ υπήρχε και μια αλήθεια. Αυτό το 1% «μεταφραζόταν» σε 100 περίπου πολιτικούς, ενώ συνολικά οι πολίτες που συνελήφθησαν τη νύχτα της 21ης Απριλίου έφταναν τις 10.000…

Οι κίνδυνοι, όμως, που απειλούσαν την Ελλάδα έπρεπε μετά την επίκλησή τους και την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος ν’ αποδειχτούν. Αλλά αυτό ήταν το τελευταίο, που απασχολούσε. Το παν ήταν η επίκλησή, τα υπόλοιπα αδιάφορα και η σχετική …επιχειρηματολογία παραπέμπει και θυμίζει τρελοκομείο.

Τα πειστήρια της εξέγερσης συνομωσίας, που θα προσαχθούν, τα δυο πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την επιβολή της χούντας, είναι πράγματι αδιάσειστα: ένα χαρτονόμισμα των 10 ρουβλίων, κατάλογοι μελών της ΕΔΑ κατά συνοικία και επάγγελμα, έπιπλα γραφείου και εκδόσεις της ΕΔΑ…

Παραδόξως ούτε ένα όπλο, έτσι για τα μάτια, δεν προσκόμισαν. Αλλά την τρίτη μέρα είπαν πως ανακάλυψαν αποθήκη με στολές αστυφυλάκων, που υποτίθεται θα χρησιμοποιούσαν οι κομμουνιστοσυμμορίτες. Μετά την επικράτησή η χούντα δεν χρειαζόταν αποδείξεις για τις εθνικές απειλές. Ο κίνδυνος να γελοιοποιηθεί, κατασκευάζοντας αποδείξεις, παραμόνευε, καθώς ή ίδια ήταν ακριβώς ο εχθρός.

Άλλωστε τα παραμύθια ήταν χρήσιμα προ της 21ης Απριλίου. Τώρα απαιτούνταν η βία, οι διώξεις, οι φυλακές τα δεσμά…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24-04-2024

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24-04-2024 και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση α) Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με τίτλο «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας» β) Παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμο Αγρινίου για την υποβολή της ανωτέρω Στρατηγικής σύμφωνα με την υπ. αριθμ.3533/26-08-2023 Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «Δυτική Ελλάδα». (εισηγητής κ. Σιμάκης)
  2. Έγκριση επικαιροποιημένου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του Πανεπιστημίου Πατρών / ΕΛΚΕ για την υλοποίηση του υποέργου «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟΥ «ΚΤΗΜΑ ΚΟΖΩΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  3. Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δημητρίου και Βασιλικής Παπαχαραλάμπους» για την υλοποίηση του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑΣ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  4. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  5. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  6. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου ΔΚ Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  7. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Επισκευή – Συντήρηση πεζοδρομίων ΔΚ Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  8. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Σηματοδότηση και Βελτίωση Υφιστάμενων Αναρριχητικών Μοναπατιών». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  9. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου «Εκσυγχρονισμός, Κατασκευή και Επισκευή αθλητικών Εγκαταστάσεων Δ.Ε. Αποδοτίας, Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  10. Αναγκαιότητα ονομασίας οδού δίπλα από το πρατήριο καυσίμων – κάθετη στην Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
  11. Τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος).
  12. Λήψη γνωμοδοτικής απόφασης περί απόφασης θεώρησης Τμηματικής Οριοθέτησης ποταμού Ευήνου στην περιοχή της νέας Γέφυρας Π.Ε.Ο. Χ.Θ. 27+500 (Π.Χ.Θ. 23+200) του Αυτοκινητοδρόμου Ιονίας Οδού. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος).
  13. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  14. Τροποποίηση κανονισμού οργάνωσης & λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  15. Ανάκληση της αρ.101/2006 απόφασης Δήμου Πλατάνου (Δωρεάν παραχώρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  16. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης, στην Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης μίας αίθουσας είκοσι (20) τετραγωνικών μέτρων Κοινοτικού κτιρίου της Κοινότητας Μαμουλάδας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  17. Αίτημα Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασπριωτών και Φίλων για Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ισογείου από διώροφο Δημοτικό κτίριο της Κοινότητας Ασπριά του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  18. Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 85/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου).
  19. Ηλεκτροδότηση του έργου : Ανάδειξη διαδρομής προς Κάστρο Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).
  20. Ορισμός μελών ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού σε γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2024. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).
  21. Μηνιαία καταβολή Τροφείων στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Ναυπακτίας για την σχολική περίοδο 2024-2025. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  22. Εξειδίκευση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και την μοριοποίησή τους για την επιλογή των νηπίων – βρεφών στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Ναυπακτίας για την σχολική περίοδο 2024-2025. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  23. Έκθεση Παροχής Γνώμης Επιτροπής Παρ.6 άρθ. 199 Ν.3463/06. (εισηγήτρια κ. Πατακοπούλου).
  24. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της Μεγάλης Παρασκευής. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  25. Μεταφορά ημερομηνίας εορτασμού της 195ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  26. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της 195ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς).
  27. Έγκριση αιτήματος «Αθλητικού Ομίλου Φίδαρης» συνδιοργάνωσης Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα μαραθωνίου στις 24-25-26 Μαΐου 2024. – Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ