Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

450 Χρόνια από τη Ναυμαχία: Υποτροφία Ισπανικών από Ινστιτούτο Θερβάντες και Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Instituto   Cervantes  de Atenas, προσφέρει μία υποτροφία για μαθήματα ισπανικών.

Η υποτροφία περιλαμβάνει:

 • Δωρεάν εγγραφή στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σε μαθήματα δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη στο Instituto Cervantes deAtenas, σε κάποιο από τα τμήματα που προσφέρονται στο ακαδημαϊκό έτος Σεπτέμβριος 2021-Ιούλιος 2022.
 • Δωρεάν εγγραφή στις εξετάσεις για τα διπλώματα DELE, στο επίπεδο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και σε μια από τις εξεταστικές που θα γίνουν στο InstitutoCervantes de Atenas στο ακαδημαϊκό έτος Σεπτέμβριος 2021-Ιούλιος 2022.
 • Ένα τμήμα AVE Global χωρίς επιβλέποντα δωρεάν. Η εγγραφή θα πρέπει να γίνει στο Instituto Cervantes de Atenas εντός των ετών 2021-2022.
 • Δωρεάν κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης  Juan Carlos Onetti του  Instituto Cervantes deAtenas για το ακαδημαϊκό έτος  2021-2022.

Η υποτροφία δεν συμπεριλαμβάνει οτιδήποτε άλλο εκτός αυτών που συγκεκριμένα αναφέρονται στο παρόν (βιβλία, μεταφορικά, κλπ.).

Η υποτροφία είναι προσωπική και δεν μεταφέρεται σε άλλο πρόσωπο.

Η υποτροφία θα χορηγηθεί μέσω διαγωνισμού, ο οποίος θα διέπεται από τους παρακάτω όρους:

ΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Instituto Cervantes de Atenas, διοργανώνουν από κοινού αυτό τον διαγωνισμό με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
 2. Η διάδοση του διαγωνισμού θα γίνει μέσα από την σελίδα του Δήμου Ναυπακτίας στο Facebook (Δήμος Ναυπακτίας).
 3. Το Facebook δεν είναι χορηγός, εγγυητής, ή διαχειριστής με κανένα τρόπο αυτής της διάδοσης ούτε συνδέεται με κανένα τρόπο με αυτήν. Ο χρήστης δεν έχει καμία απολύτως δέσμευση με το Facebook και γνωρίζει ότι παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο στο Δήμο Ναυπακτίας και όχι στο Facebook.
 4. Ο Δήμος Ναυπακτίας και το InstitutoCervantes δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για πιθανά σφάλματα που ενδέχεται να προκληθούν στο Facebook.
 5. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι διαθέτουν πραγματικό προφίλ στο Facebook.
 6. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις ερωτήσεις που θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 21:00’ μέσα από τη σελίδα του Δήμου Ναυπακτίας στο facebook.
 7. Οι σωστές απαντήσεις εντοπίζονται στο documentary παραγωγής Cosmote History «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» που θα μεταδοθεί από την Cosmote History την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 21:00’.  Το documentary θα βρίσκεται δωρεάν διαθέσιμο και στο επίσημο κανάλι youtubeτης Cosmote TV από την ίδια ημέρα και ώρα.
 8. Νικητής θα είναι αυτός που θα απαντήσει πρώτος και σωστά στις τρεις ερωτήσεις στα σχόλια που βρίσκονται κάτω από την δημοσίευση χρησιμοποιώντας ένα προφίλ με αληθινό όνομα. Διευκρινίζεται ότι στα σχόλια όπου βρίσκονται κάτω από τις δημοσιεύσεις, ο διαχειριστής της σελίδας στο Facebook, μπορεί να δει την ώρα ανάρτησης των σχολίων και έτσι να ανακηρύξει το νικητή.
 9. Το όνομα του νικητή θα γνωστοποιηθεί μέσα από τη σελίδα του Δήμου Ναυπακτίας και του Instituto Cervantes de Atenas  στο Facebook.
 10. Ο Δήμος Ναυπακτίας διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει το διαγωνισμό ανά πάσα στιγμή εφόσον συντρέχει δικαιολογημένος λόγος. 
 11.  Η συμμετοχή σε αυτό τον διαγωνισμό συνεπάγεται την αποδοχή εκ μέρους των συμμετεχόντων του συνόλου των όρων του παρόντος που είναι στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ναυπακτίας www.nafpaktos.gr και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο:
 1. Ο Δήμος Ναυπακτίας διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει τροποποιήσεις ή να προσθέτει παραρτήματα σχετικά με τα βραβεία, εφόσον αυτά δικαιολογούνται και δεν ζημιώνουν τους συμμετέχοντες στους οποίους θα πρέπει να γνωστοποιούνται όπως πρέπει. 
 2. Ο Δήμος Ναυπακτίας διατηρεί το δικαίωμα να επαληθεύει, με τον τρόπο που θεωρεί προσήκοντα, ότι οι νικητές πληρούν όλα τα προ απαιτούμενα που ορίζονται με τους όρους του παρόντος. Όποιος εκ των συμμετεχόντων χειραγωγήσει, διαστρεβλώσει την διαδικασία συμμετοχής και/ή δεν τηρεί τους όρους του παρόντος θα αποκλείεται από τον διαγωνισμό και δεν θα έχει δικαίωμα να ζητήσει το βραβείο.

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα της ΟΣΥΝ στην Περιφέρεια για ασφαλτόστρωση δρόμων στην ορεινή Ναυπακτία

Published

on

By

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριο Φαρμάκη απέστειλε το  Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας –ΟΣΥΝ, με θέμα την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της ορεινής Ναυπακτίας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα και στην Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  Μαρία Σαλμά καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομων και Έργων Θανάση Μαυρομάτη.

Αναφέρει η επιστολή:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Επανερχόμαστε με τα θέματα που αφορούν την Ναυπακτία και ειδικότερα τα χωριά και τις διαδρομές:

Πέρκος – Περίστα 3,5 χλμ, Κλεπά – Λειβαδάκι 3,5 χλμ, Κλεπά – Δενδροχώρι 5 χλμ, Διασταύρωση Αμπελακιώτισας Άνω Χώρας μέχρι διασταύρωση Ελευθέριανης Χόμωρης μέσω Πόδου 11 χλμ, Καλλονή – Κριάτσι 6 χλμ, Σκάλα – Νεόκαστρο και Νεόκαστρο – Διασταύρωση Παλαιοπύργου Στύλιας όπου είναι τα μοναδικά χωριά που οι δρόμοι ακόμα δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι.

Επίσης σας παρακαλούμε να δημοπρατηθούν τα προγραμματισμένα έργα Γραμμένη Οξυά – Όρια Νομού Φθιώτιδας, Λεύκα – Μανδρινή και Καλλονή – Κυδωνιά

Όπως γνωρίζεται τα τελευταία δυο χρόνια λόγω covid πολλοί κάτοικοι διαμένουν όλο το χρόνο η σχεδόν όλο το χρόνο στον τόπο τους και σ αυτά τα χωριά ειδικά το χειμώνα η πρόσβαση σχεδόν είναι αδύνατη.

Κύριε Περιφερειάρχη

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας και όλων των πολιτιστικών Συλλόγων αυτών των χωριών σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στον προγραμματισμό για την ασφαλτόστρωση και των τελευταίων χωριών της Ναυπακτίας. Σας ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνεργασία.

Με εκτίμηση
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Η Πρόεδρος
Δήμητρα Δημαδάμα
Η Γραμματέας
Ιωάννα Πια”

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικοί-ΚΔΑΠ: Ξεκίνησε  το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης παρουσιών

Published

on

By

παιδικοί-σταθμοι-Ναύπακτος
Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. εξέδωσε χθες Δευτέρα 18/10/2021 Ανακοίνωση για την έναρξη επιχειρησιακής λειτουργίας του νέου Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης παρουσιών για τους Φορείς/Δομές του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και του Προγράμματος «Οικονομική Στήριξη Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» της περιόδου 2021-2022.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

« Σας ενημερώσουμε ότι από Τρίτη, 18/10/2021 και ώρα 8:00 π.μ. θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το Πληροφοριακό Σύστημα “Enarmonisys”, μέσω του οποίου από την 1η/11/2021 θα γίνεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση των παρουσιών των εξυπηρετούμενων ατόμων των Προγραμμάτων “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής
και “Οικονομική Στήριξη Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας”.

Προς τούτο, όπως αναφέρθηκε και στην σχετική ενημερωτική ημερίδα της  11ης/10/2021, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον προαναφερθέντα χρόνο έναρξης της εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης παρουσιών, οι Νόμιμοι Εκπρόσωποι των Φορέων που συμμετέχουν στα ανωτέρω Προγράμματα είναι απαραίτητο να εκτελέσουν τις εξής προπαρασκευαστικές ενέργειες:

1) είσοδος στο Π.Σ. κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet του Φορέα,

2) καταχώρηση των στοιχείων των στελεχών που θα κάνουν χρήση του Π.Σ.,

3) καταχώρηση των στοιχείων των κινητών συσκευών (τηλέφωνα και ταμπλέτες) που θα χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή των παρουσιών, και τέλος

4) αρχικοποίηση των εν λόγω κινητών συσκευών,

σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στον Αναλυτικό Οδηγό Παρουσίασης του Συστήματος, που σας παρέχεται στην διεύθυνση που ακολουθεί.

Η πρόσβαση στο Π.Σ. “Enarmonisys” θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://enarmonisys.eetaa.gr .

Η πρόσβαση στην εφαρμογή της κινητής συσκευής θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://enarmonisysapp.eetaa.gr/ .

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Pink the City 2021: Κάνουμε ροζ όλη την πόλη!!!

Published

on

By

Στις 24 Οκτώβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μας για το Pink the City 2021!!!

 • Όσοι δεν έχετε κάνει ακόμη την εγγραφή σας, σας περιμένουμε στο περίπτερο εγγραφών του Pink the City στον κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου
 • Στις 24 Οκτώβρη φορέστε το pink t-shirt σας, περιηγηθείτε στο κέντρο της πόλης, περπατήστε, πιείτε τον καφέ σας, πάρτε το γεύμα σας ή κάντε την αγαπημένη σας δραστηριότητα. Μπορεί φέτος να μην κατέβει το ροζ ποτάμι στο κέντρο της πόλης, αλλά μπορούμε να την κατακλύσουμε με ροζ πινελιές παντού. Την ίδια μέρα το πρωί, τα μέλη του Συλλόγου θα σας περιμένουν στην Πλατεία Γεωργίου για να φωτογραφηθείτε στο «χέρι της πρόληψης». Εκεί θα σας περιμένουν μικρές εκπλήξεις…. 
 • Ανακαλύψτε τις Pink γωνιές της πόλης (Πλατεία Γεωργίου και Πλατεία Τριών Συμμάχων) με τις θαυμάσιες κατασκευές του Δήμου Πατρέων.

 • Η πόλη είναι ροζ και όταν σκοτεινιάζει! Ανακαλύψτε τις ροζ φωταγωγημένες γωνιές της πόλης: τα καταστήματα Dur (Μαιζώνος 97), Classico (Μαιζώνος 87 ) και Yellow  (Μαιζώνος 95), το νεοκλασικό κτίριο Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας στην πλ Γεωργίου από την Παρασκευή 15-10 έως την Κυριακή 17-10, και ο ιστορικός Κυματοθραύστης της Πάτρας φωτίζονται ροζ και συμμετέχουν στο Pink the City 2021, την μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού !!
 • Κυριακή 24 Οκτωβρίου παρακολουθήστε Live το διαδικτυακό μας event στην σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook. Stay tuned
 • Και μην ξεχάσετε να αναρτήστε το υλικό σε Facebook και Instagram προσθέτοντας @almazoispatras, #almazoispatras, #pinkthecity2021 ή  στείλτε το σε μας για αναδημοσίευση
 • Ακόμα λάβετε μέρος ως ομάδα άνω των 10 ατόμων (ως εταιρεία, σύλλογος, εκπαιδευτικό ίδρυμα ή με ιδιωτική πρωτοβουλία), συμπληρώστε την αίτηση στο πεδίο ομαδικής εγγραφής στο www.pinkthecity.gr . Προμηθευτείτε το t-shirt και εντυπωσιάστε μας με φωτογραφίες από περίπατο και δράσεις, τηρώντας τις αποστάσεις ή κάνοντας χρήση προστατευτικών μέσων (μάσκες, προσωπίδες κτλ). Οι 2 μεγαλύτερες ομάδες από κάθε κατηγορία θα λάβουν διάκριση και μοναδικά δώρα
 • Εάν είστε εταιρία ή επιχείρηση στείλτε το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού φορώντας το pink t-shirt κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της επιχείρησης σας το τελευταίο τριήμερο 22 – 24/10.

Και μην ξεχνάτε, συμμετέχοντας στο Pink the City στηρίζετε τις δράσεις και τα προγράμματα του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ για τη γυναίκα με καρκίνο μαστού!

Το φετινό Pink the City 2021 είναι αφιερωμένο στη μνήμη της

Λιολιώς  Κολυπέρα, 

Που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε η οραματίστρια και η ψυχή αυτής της διοργάνωσης.

Φέτος όλοι μαζί για τη Λιολιώ…

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ