Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6.000 ευρώ από δημοτικούς συμβούλους ζητά το Ελεγκτικό για την υπόθεση του ντοκιμαντέρ της Ναυμαχίας

Published

on

Απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ναυπακτίας έφερε αναστάτωση στα του Δήμου, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να επιστραφούν χρήματα από δημοτικούς συμβούλους για  ντοκιμαντέρ που είχε αναλάβει να δημιουργήσει εταιρεία το 2013, με θέμα την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Το έγγραφο του Ελεγκτικού συνεδρίου, μετά  από μια οκταετία από την προκήρυξη του έργου από την τότε δημοτική αρχή Γιάννη Μπουλέ και με το θέμα να έχει περάσει από «σαράντα κύματα», έρχεται να δικαιώσει τελικά τον χειρισμό από την πλευρά Μπουλέ, που δεν παραλάμβανε το έργο.  Ακολούθησε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, το 2014, που με εισήγηση Γιάννη Ράπτη και  απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου το 2015 αποφάσισε την παραλαβή και την πληρωμή του ντοκιμαντέρ.

Από το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ που πληρώθηκε στην εταιρεία δημιουργίας του ντοκιμαντέρ,   σύμφωνα με το έγγραφο του Ελεγκτικού συνεδρίου  ζητείται η επιστροφή ποσού 6.000 ευρώ από τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν αλλά και από δύο  υπαλλήλους που συμμετείχαν στην επιτροπή παραλαβής.

Το ποσό αυτό αφορά την συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 44.000 ευρώ προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια για το οποίο ουδείς γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι…

Η ιστορία…

Στις  28 Σεπτεμβρίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο του   Δήμου Ναυπακτίας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και με την παρουσία 25 Δημοτικών Συμβούλων από το    σύνολο των 27, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης:  «Έγκριση παραλαβής υπηρεσίας με τίτλο: υποέργο «Παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» του έργου «Ανάδειξη και αναβάθμιση Ναυμαχίας Ναυπάκτου».

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ράπτη ο οποίος αναφέρθηκε στη μη παραλαβή του έργου από την επιτροπή παραλαβής  και στην μη συμμόρφωση της επιτροπής στην 106/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία   ζητούσε να επανεξεταστεί το νέο βελτιωμένο προϊόν  από την επιτροπή παραλαβής, στην αξιολόγηση του ντοκιμαντέρ.

Ανέφερε επίσης  ότι το   δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει   να εξετάσει αν ο δήμος είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις και αν το νέο βελτιωμένο προϊόν πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει η σύμβαση.   Τέλος πρότεινε την παραλαβή του ντοκιμαντέρ, και ο δήμαρχος (Τάκης Λουκόπουλος) να προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τον ρόλο της επιτροπής παραλαβής.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης του θέματος, λόγω έλλειψης στοιχειώδους ενημέρωσης των συμβούλων αλλά και  έλλειψης ουσιωδών εγγράφων και στοιχείων.

Αναφέρθηκε επίσης από την αντιπολίτευση ότι η       σύμβαση του έργου έχει τελειώσει προ πολλού και ότι ο κ. Ράπτης επικαλέστηκε επιλεκτικά ορισμένα έγγραφα αποκρύπτοντας άλλα και  ότι η επιτροπή παραλαβής έλαβε ομόφωνη απόφαση για την μη παραλαβή.

Το συμβούλιο μετά από συζήτηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραλαβή του έργου (Αριθμός Απόφασης 417/2015)  «Παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου»,  με τους δημοτικούς      συμβούλους  Μπουλέ, Τσέλιο, Ζιαμπάρα, Αγγελόπουλο και Βλάντη να καταψηφίζουν και με τους δημοτικούς συμβούλους  Κοτρωνιά και Σύψα να απουσιάζουν  προσωρινά από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους του Δήμου Ναυπακτίας θα γίνει αναίρεση κατά της απόφασης του  Ελεγκτικού συνεδρίου και τον   καταλογισμό ευθυνών , με την υπόθεση να παίρνει την διοικητική και πιθανόν την δικαστική   οδό.    Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχη  υπόθεση καταλογισμού από το Ελεγκτικό συνέδριο εκκρεμεί και για το θέμα της πρόσληψης προσωπικού στο ΚΔΑΠ το 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για τους Συμβασιούχους COVID των ΟΤΑ

Published

on

By

Το άρθρο 6 της αριθμ. 1028/14 Τροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης 27ης Ιουλίου, αφορά την παράταση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H παράταση είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου / Περιφέρειας να δώσει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου  ή όχι.

H ανάγκη των Δήμων, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. , είναι «να ξανανοίξουν θέσεις covid», καθώς πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BABY BALANCE BIKE: Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ενας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”, στις 07 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη παραλία Ψανή, στη πόλη της Ναυπάκτου.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πεντάλ, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

Ποδήλατα ισορροπίας, κράνη και προστατευτικά αγκώνων, παρέχονται από τη διοργάνωση ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια και αναμνηστικό t shirt.

Το νερό ΖΑΓΟΡΑΚΙ διαθέτει δωρεάν τα νερά φροντίζοντας την ενυδάτωση των μικρών “αθλητών”,  ενώ οι μπανάνες Dole διανέμονται δωρεάν δίνοντας ενέργεια στα παιδιά για τον “αγώνα”.

Ο Παιδότοπος – Λουνα Παρκ  PLAYLAND στη παραλία Ψανή στη Ναύπακτο, προσφέρει δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, μια βόλτα στο Καρουσέλ ή στο τραινάκι, ενώ το κατάστημα Παπαδόπουλος Bikes Ναυπάκτου, θα κληρώσει ένα παιδικό ποδήλατο fast junior 18” μαζί με ένα παιδικό κράνος.

Οι “αγώνες” διεξάγονται ανά μια ώρα χρόνου εκκίνησης, ξεκινώντας  από τις 09.00 το πρωί, για λόγους ασφαλείας, καθώς και για να αποφεύγεται η αναμονή και η κούραση των παιδιών.

Τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω πανδημίας του ΕΟΔΥ, για την είσοδο στο χώρο απαιτείται από όλους τους συνοδούς κηδεμόνες των παιδιών και τους θεατές, αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test για covid  48 ωρών, ή αποδεικτικό νόσησης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.prasinomple.gr  διαβάζοντας αναλυτικά και συμφωνώντας με τη προκήρυξη αγώνα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δηλώσεις κλείνουν στις 03/08 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη ώρα προσέλευσης των παιδιών στους “αγώνες”.

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052888 / 26340 25016 / info@prasinomple.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε το “AHEPA WORLD CUP 2021” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο

Published

on

By

Με την παρουσία του ύπατου αντιπροέδρου της AHEPA (Washington DC) κ. Jimmy Kokotas, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Ιουλίου το τουρνουά μικτών ομάδων “AHEPA WORLD CUP 2021” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο. Ο κ Kokotas ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο της AHEPA (25-31 Ιουλίου), ωστόσο δεν παρέλειψε να παρευρεθεί και στη Ναύπακτο και να κάνει τις απονομές στους πρωταθλητές, δίνοντας αίγλη στη διοργάνωση.                     Η προγραμματισμένη αυτή παρουσία στη Ναύπακτο ήταν και η αιτία του παράδοξου φέτος, το τουρνουά να τελειώσει το Σάββατο και όχι την Κυριακή ως είθισται. Άλλωστε η μητρική AHEPA είχε κεντρικό ρόλο στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τουρνουά, αφού τα χρηματικά έπαθλα όλων των νικητών ήταν δωρεά από το αθλητικό τμήμα στις ΗΠΑ, με διευθυντή τον κ Chris Atsaves.

 

Από την AHEPA Hellas στις απονομές παρευρέθηκαν ο κυβερνήτης κ. Βαρσάμης Κων/νος, ο αθλητικός της διευθυντής κ Αδάμ Βλαχογιάννης, μέλη της  AHEPA Hellas και του Δ.Σ. της, και o πρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” κ  Άγγελος Σταυρόπουλος. Το Δήμο Ναυπακτίας εκπροσώπησαν  ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου κ. Σπύρος Τσέλιος.

Στον τελικό αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Χαντζή Ελένη/ Rammos Edward , που επικράτησαν με 2-0 σετ  των Λάβδα Ευανθία/ Κογκαλίδη Κωνσταντίνου, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Φωκιανού Αναστασία/ Ρουμελιωτάκης Γιάννης με 2-0 επί των Πατακοπούλου Μοσχούλα/ Ντόντη Νίκου.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ