Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

600.000 ευρώ για τις οδούς Ιλ. Τζαβέλλα και Μεσολογγίου

Published

on

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εντάχθηκε με το ποσό των 600.000 ευρώ στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την αποκατάσταση δικτύων και υποδομών.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει αποξήλωση και ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών στρώσεων, αποκατάσταση φθαρμένων ρείθρων και φρεατίων, νέες ασφαλτικές επιστρώσεις και διαγραμμίσεις.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στην οδό Ιλάρχου Τζαβέλλα, από την Εθνική Τράπεζα έως την πλατεία Λιμένος, και στην οδό Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα (Μεσολογγίου), από την πλατεία Λιμένος έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.  Οι εν λόγω κεντρικές οδοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή την περίοδο 2019-2021, ενώ ταυτόχρονα έχουν παραμείνει για πολλά χρόνια χωρίς τις απαιτούμενες τεχνικές επεμβάσεις, παρά τον έντονο καθημερινό κυκλοφοριακό τους φόρτο.

Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα έργο ουσίας για την Ναύπακτο που τέθηκε σε προτεραιότητα, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της εικόνας του αστικού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι, οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς Δήμου ξεκίνησαν με την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης τον Ιανουάριο του 2022, ενώ η ένταξη του έργου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του άξονα 2.4 «Πρόληψη και Διαχείριση Κινδύνων» του Ειδικού Προγράμματος.  Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω δημόσιου διαγωνισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.

Β. Γκίζας: «Έργο που βελτιώνει την ασφάλεια και την καθημερινότητά μας»

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, σημείωσε: «Η ένταξη του Δήμου Ναυπακτίας στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα ενίσχυσης των βασικών μας υποδομών και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες το 2022, με την κατάθεση του Τεχνικού Δελτίου από τον Δήμο, και αυτές συνεχίστηκαν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα έως την τελική έγκριση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων κεντρικών οδών είναι πρωτίστως ζήτημα ασφάλειας για τους πεζούς, τους οδηγούς και όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Με την παρέμβαση αυτή, διασφαλίζουμε ότι το κέντρο της Ναυπάκτου γίνεται πιο προσβάσιμο, ασφαλές και φιλικό για όλους».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλοκαίρι 2025: Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Και αυτό το Καλοκαίρι, ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει ένα πλούσιο πολιτιστικό Πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης, χορευτικά δρώμενα και μουσικές βραδιές.  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, φορείς, Συλλόγους και αξιόλογους καλλιτέχνες, προσκαλεί όλες και όλους να παρακολουθήσουν από το κοντά τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, πάντα με ελεύθερη είσοδο!

Ακολουθεί το πλήρες Πρόγραμμα:

ΔΕ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

19 Ιουλίου 2025

«Ετήσιο αντάµωµα», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίτη «Ζωοδόχος Πηγή».

Προαύλειος χώρος Δηµοτικού Σχολείου Πλατανίτη. Ώρα: 21.00

25 Ιουλίου 2025

«Το µουσικό σχήµα Passepartout στη Ναύπακτο», Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας.

Πλαζ Ναυπάκτου ώρα 21:00

27 Ιουλίου 2025

«Γιορτή Ξενιτεµένων», σε συνεργασία µε την Ι. Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Συµµετέχουν: Η χορωδία παραδοσιακής µουσικής της Ι.Μ Ναυπάκτου & Αγ. Βλασίου υπό τη διεύθυνση του Π. Αναστασόπουλου &  οι χορευτικοί όµιλοι των Συλλόγων:  Α.Π.Χ.Ο.Ν «ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ» &  ΝΑ.Χ.Ο.Φ.Ε.Π. «ΝΑΥΣ». Λιµάνι Ναυπάκτου.  Ώρα: 20.30

2 Αυγούστου 2025

Συναυλία µε τον Αντώνη Ρήγα. Πλαζ Ναυπάκτου (παραλία Ψανής). Ώρα: 21.00

3 Αυγούστου 2025

Lepanto Rock Festival, µε την µπάντα του Δηµήτρη Κοργιαλά, τους Forth Mode, The Bad Habits και ΡΩΓΜΕΣ. Πλαζ Ναυπάκτου (παραλία Ψανής). Ώρα: 21.00

11 Αυγούστου 2025 

«Μουσική για τρεις σε έργα M. Ponce & Μίκη Θεοδωράκη» µε αφορµή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Βιολί: Γεννάδιος Μπίκοφ, Βιολοντσέλο: Ευγένιος Μπένσης, Πιάνο: Κούλη Τσολοδήµου. Κήπος Αρχοντικού Μπότσαρη.  Ώρα: 21.00

17 Αυγούστου 2025

Συναυλία µε τη Μελίνα Ασλανίδου.  Πλαζ Ναυπάκτου. Ώρα: 21.00

22 Αυγούστου 2025

«Καλοκαιρινή εκδήλωση», Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών. Προαύλειος

χώρος Δηµοτικού Σχολείου Πλατανίτη. Ώρα: 21.00

ΔΕ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

11-12 Ιουλίου 2025

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου «Το Καστέλι».

Αµφιθέατρο Αντιρρίου. Ώρα: 21.00

20 Ιουλίου 2025

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή. Θεατρική παράσταση αρχαίου δράµατος, από τη θεατρική οµάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου. Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας. Ώρα: 20.00

10 Αυγούστου 2025

«Το πρώτο µου τριαντάφυλλο», συναυλία µε τον Θοδωρή Βουτσικάκη.

Πανσέληνος Αυγούστου στους αρχαιολογικούς χώρους. Συνδιοργάνωση: Δήµος Ναυπακτίας, ΕΦ.Α.ΑΙΤ, Πολιτιστικός σύλλογος Αντιρρίου «Το Καστέλι». Κάστρο Αντιρρίου. Ώρα: 21.00

20 Αυγούστου 2025

«Από την ποπ στην τζαζ και από τον ελληνικό στον ξένο κινηµατογράφο» Μοσικοθεατρική παράσταση µε τους: Φανή Τσαϊλάκη – τραγούδι, Βασίλης Τζιατζιάς – κιθάρα, Γιώργος Κατσίκας – µπάσο, Κωνσταντίνος Ποταµιάνος – τύµπανα. Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μακύνειας. Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας. Ώρα: 21.00

ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

23 Ιουλίου 2025

Μουσική εκδήλωση µε τους ΑTROPON» στη νέα πλατεία Γαλατά. Γαλατάς Ναυπακτίας. Ώρα: 20.00

26-27 Ιουλίου 2025

«Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών και Θεάτρου Σκιών», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου «Οι Βρύσες». Περιθώρι Ναυπακτίας. Ώρα: 20.00

29 Ιουλίου 2025

«Φεστιβάλ παραδοσιακής µουσικής», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γαλατά. Γαλατάς Ναυπακτίας. Ώρα: 20.00

6 Αυγούστου 2025

«Γιορτή της Τράτας», Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βασιλικής. Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας. Ώρα: 20.00

2 Αυγούστου 2025

«Μουσική βραδιά», Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου «Ο  Άγιος Γεώργιος». Τρίκορφο Ναυπακτίας. Ώρα: 21.00

9 Αυγούστου 2025

«Θέατρο Σκιών», Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου «Ο Άγιος Γεώργιος». Τρίκορφο Ναυπακτίας. Ώρα: 21.00

Εκθέσεις Ζωγραφικής «Κτήριο Τσώνη» (έναντι πλαζ Ναυπάκτου)

18 Ιουλίου – 24 Ιουλίου

«Δύο πινελιές καλοκαιριού»  ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ,

SOPHISTICATED ARTISTS, ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -23:00

2 Αυγούστου – 9 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -23:00

10 Αυγούστου – 17 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -23:00

18 Αυγούστου – 24 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΧΟΤΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -23:00

25 Αυγούστου – 01 Σεπτεµβρίου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΥΡΕΛΗ. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -23:00

Στο Φετιχιέ Τζαµί Ναυπάκτου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26310 55652 και 26310 55654.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κινητό “Πράσινο Σημείο” του Δήμου Ναυπακτίας, σε Αντίρριο και Κρυονέρι τον  Ιούλιο

Published

on

By

Συνεχίζονται οι δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών, από τον δήμο Ναυπακτίας, θέτοντας σε λειτουργία το Κινητό Πράσινο Σημείο, το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο όχημα για τη διακριτή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Η νέα αυτή δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο, μέσω του έργου «LIFE-IP CEI Greece – LIFE18 IPE/GR/000013».

Η λειτουργία και η διαχείριση του Κινητού Πράσινου Σημείου πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου.

Το όχημα είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να συλλέγει χωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά στον εσωτερικό του χώρο και πρόκειται να επισκέπτεται γειτονιές, σχολεία και απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ενίσχυση της ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή.

Στο πρώτο στάδιο της δράσης, θα συλλέγονται τα εξής υλικά: Χαρτί, Αλουμίνιο, Πλαστικό τύπου PET, Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, Πλαστικά καπάκια, Λαμπτήρες, Μπαταρίες.

Σημεία στάθμευσης για τον μήνα Ιούλιο:

Ημερομηνία

Ημέρα

Ώρα

Τοποθεσία

22/07/2025

Τρίτη

09:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Πλατεία Χορμόβα, Αντίρριο

29/07/2025

Τρίτη

09:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Παραλία Κρυονερίου

Ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί όλους να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για ένα πιο καθαρό, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ανακύκλωσης μέσω του Κινητού Πράσινου Σημείου.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας-Δωρίδας: Αντίθετο στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Published

on

By

« Εν μέσω θερινής περιόδου και υπό το βάρος σοβαρών πολιτικών και θεσμικών εξελίξεων, η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επιλέγουν να καταθέσουν προς διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου το οποίο προβάλλεται ως «μέτρο προστασίας των εργαζομένων», στην πραγματικότητα όμως συνιστά μια κυνική παρέμβαση υπέρ μονομερών εργοδοτικών συμφερόντων.

Το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί την περαιτέρω απορρύθμιση του ήδη υπονομευμένου πλαισίου εργασιακών σχέσεων. Εναποθέτει τη ρύθμιση θεμελιωδών ζητημάτων –όπως ο χρόνος εργασίας, η ανάπαυση και η αναψυχή– στην ατομική διαπραγμάτευση, αγνοώντας πλήρως την υπαρκτή ανισορροπία ισχύος μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Πρόκειται για μια θεσμική οπισθοδρόμηση που ναρκοθετεί κάθε ειλικρινή προσπάθεια επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψη για 13ωρη εργασία, που εισάγεται υπό τον μανδύα της «ευελιξίας», στην πραγματικότητα όμως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση βασικών αρχών του εργατικού δικαίου και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Η θεσμοθέτηση ενός τέτοιου εξοντωτικού ωραρίου μάς γυρίζει δεκαετίες πίσω και δημιουργεί ένα προηγούμενο διάλυσης των ελάχιστων εργασιακών εγγυήσεων που έχουν απομείνει.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την πρακτική αυτή και ζητά την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου. Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση:

  • Στην πλήρη αποκατάσταση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ),
  • Στη στελέχωση και ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ),
  • Στην αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και του συλλογικού εργατικού δικαίου, αντί για την αποδόμησή τους.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα σταθούν αποφασιστικά απέναντι όχι μόνο στην επιβολή της 13ωρης εργασίας, αλλά και σε κάθε προσπάθεια μετατροπής του εργατικού δικαίου σε εργοδοτικό ευχολόγιο. Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να προστεθεί στις αρνητικές «πρωτιές» της Ευρώπης, αποκτώντας το πιο απορρυθμισμένο εργασιακό καθεστώς».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΝΔ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ