Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

608.840 ευρώ για το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο μελετών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σήμερα  Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να ενημερώσει για την ένταξη χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και τον Άξονα Προτεραιότητας «Τοπική Ανάπτυξη και Προστασία του Περιβάλλοντος» με τίτλο «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο κατασκευή, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων», συνολικού προϋπολογισμού 608.840,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρου Τσέλιου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε ότι, πρόκειται για μία σημαντική χρηματοδότηση που αφορά στο πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο μελετών που υποβλήθηκε για το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, του Αντιρρίου και της Χάλκειας.

Όπως είπε: «ο Δήμος Ναυπακτίας, σε αντίθεση με άλλους δήμους, δε διαθέτει καμία ολοκληρωμένη σύγχρονη λιμενική υποδομή, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν προγράμματα χρηματοδότησης τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι δεν υπήρχε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όσο και στην απουσία μελετών. Με την προετοιμασία όμως που αυτή τη στιγμή έχει γίνει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει μπροστά μία νέα διαδικασία για την υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων  και, να σπάσουμε την παράδοση που λέει ότι τρέχουμε την τελευταία στιγμή για να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  αναφέρθηκε στα σημεία και τις μελέτες που αφορά η χρηματοδότηση.  Αναλυτικότερα:

  1. Ιστορικό Λιμάνι Ναυπάκτου, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων, καθώς η όποια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θέτει σε κίνδυνο το μνημείο (99.200 ευρώ).
  1. Λιμενικές εγκαταστάσεις Αντιρρίου, με σκοπό την αξιοποίηση του κρηπιδώματος από πασσαλοσανίδες, που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο συγκεκριμένο σημείο η ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών είναι μεγάλη και η ολοκλήρωση του έργου θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την περιοχή (106.640 ευρώ).
  1. Τάφρος στο Κάστρο Αντιρρίου, με σκοπό την εκσκαφή και την απομάκρυνση των μπαζών στα όρια της παλαιάς τάφρου, ώστε να αποκατασταθεί η «ιστορική» εικόνα του Κάστρου με την περιμετρική τάφρο. Το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά της (65.720 ευρώ).
  1. Κάτω Βασιλική, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση «Καριέρα-εταιρεία», δεδομένης της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τον ελλιμενισμό σκαφών είτε μόνιμων είτε διερχόμενων (168.640 ευρώ).
  1. Κρυονέρι, όπου θα απομακρυνθεί η προβλήτα του παλαιού Τελωνείου από σκυρόδεμα και θα προχωρήσει η επισκευή, συντήρηση και ανάπλαση του υπάρχοντος Μώλου, θα κατασκευαστεί κυματοθραύστης, θα επισκευαστεί η υπάρχουσα ράμπα ανέλκυσης σκαφών και θα αναπλαστεί η χερσαία ζώνη λιμένος (168.640 ευρώ).

Για να μιλήσει στη συνέχεια και για τις δύο μελέτες που αφορούν στην Ναύπακτο και έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και συγκεκριμένα στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου Σκα-Βαρειά και στις μελέτες για τη Λιμενική εγκατάσταση Βαρειάς.

Ο κ.Τσέλιος αφού ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους τον Δήμαρχο κ.Βασίλη Γκίζα, τον πρώην Δήμαρχο κ.Γιάννη Μπουλέ και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας, σχολίασε ότι: «σκοπός μας είναι να ετοιμάσουμε αυτό το πακέτο των μελετών, ώστε με την έναρξη της νέας Προγραμματικής περιόδου 2021-2027 το Λιμενικό Ταμείο να είναι έτοιμο να τις υποβάλλει στα κατάλληλα προγράμματα και να πραγματοποιηθούν λιμενικά έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την ποιότητα και την όψη του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας».

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση για τα έξτρα 15.000 voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Published

on

By

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις του πρόσθετου προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για την φιλοξενία 15.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Tο πρόγραμμα απευθύνεται και για μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 180 ευρώ θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά 15.000 παιδιά.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για 11 μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020- 2021 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021).

Η πρόσκληση απευθύνεται μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με Αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΔΙΚΑ: Συνταγές φαρμάκων & παραπεμπτικά στο κινητό σας -Τι πρέπει να κάνετε

Published

on

By

  • Η ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνουν ότι στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα παραλαμβάνουν πλέον ηλεκτρονικά εκτός από τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του παραπεμπτικού, το διαγνωστικό ιατρείο μπορεί να το αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης λαμβάνει sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στο ιατρείο, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση του παραπεμπτικού.

Η διαδικασία δήλωσης άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Βρείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω των κωδικών ΠΦΥ που έχει λάβει από τον οικογενειακό του ιατρό.  πηγή:aftodioikisi

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ