Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

8th RGC Πάτρας – Επενδύσεις και Ελληνικό στο επίκεντρο του 4ου προσυνεδριακού Digital Dialogue

Published

on

Με επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή ψηφιακών ακροατών πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο και το 4ο προσυνεδριακό Digital Dialogue στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference, που θα γίνει στην Πάτρα 2-4 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Achaia Clauss και με πλήρη online κάλυψη.

Στο 4ο και προτελευταίο προσυνεδριακό Digital Dialogue o δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου είχε προσκεκλημένους τους Ελληνο-αμερικάνους Michael Karloutsos, f.Chief of Protocol, State Department και τον καταξιωμένο δημοσιογράφο της ομογένειας Dan Michalopoulos.

Θέμα συζήτησης «Η Διασπορά και οι Επενδύσεις στην Ελλάδα» πάντα υπό το πρίσμα της Πανδημίας Covid_19 και των πρωτόγνωρων νέων συνθηκών που επιβάλει παγκοσμίως.

Τόσο ο Michael Karloutsos και ο Dan Michalopoulos αναφέρθηκαν στο πόσο εξαιρετικά τα έχει καταφέρει η Ελλάδα στη διαχείριση της κρίσης της Πανδημίας σε σχέση με την Αμερικανική Κυβέρνηση και την επιβεβλημένη ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των αφίξεων Αμερικανών πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

Σχετικά με τις επενδύσεις Αμερικανών στην Ελλάδα ο Michael Karloutsos υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε τις συνθήκες. Στην εποχή του covid το κλίμα για επενδύσεις μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό του Τουρισμού. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε αλλά υπάρχει αίσθημα ανησυχίας (…) Δεδομένου και των επικείμενων αμερικανικών εκλογών το Νοέμβριο υπάρχουν ανησυχίες. Η αγορά όμως θα σταθεροποιηθεί σίγουρα και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ελκυστική.(…) Υπάρχουν και άλλες ανησυχίες σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα που δεν συνδεδεμένες με την Πανδημία. Αλλά θα τις ξεπεράσουμε μαζί. Η νέα ελληνική Κυβέρνηση  έχει ανοίξει την πόρτα των επενδύσεων και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχει μια πολύ θετική τάση για επενδύσεις.»  

Συνέχισε αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα της διαφθοράς στην Ελλάδας που ανησυχεί πάντα τους ξένους επενδυτές, σημειώνοντας πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπιστεί δεδομένων των υψηλών ποσοστών αξιοπιστίας στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ενώ ο Dan Michalopoulos υπογράμμισε το ζήτημα της γραφειοκρατίας και των προβλημάτων τόσο σε χρόνους αλλά και σε κόστη που δημιουργεί για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο Michael Karloutsos σημείωσε ότι πρόκειται «…για μια πολύ σημαντική και συμβολική επένδυση. Όχι μόνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να «το κάνουν σωστά, από το να το κάνουν τώρα». Θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να δουν πως εξελίσσονται τα πράγματα μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς σε μια μετα-covid εποχή είναι σημαντικό να γίνει σωστά και χωρίς βιαστικές κινήσεις.» Ενώ ο Dan Michalopoulos σημείωσε σχετικά ότι πρόκειται για ένα project που συζητείται 16 χρόνια τώρα, μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων και τον τρόπο αξιοποίησης των χώρων αυτών, ενισχύοντας την άποψη ότι «πρέπει να γίνει σωστά».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο https://www.youtube.com/watch?v=KnIoT4SV2xM και μείνετε συντονισμένοι στο www.regional-growth-conference.gr και στα κοινωνικά μέσα του 8ου Regional Growth Conference για να παρακολουθήσετε live το 5ο και τελευταίο προσυνεδριακό Digital Dialogue στο πλαίσιο του 8ου RGC.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 15:00, ο δημοσιογράφος Κώστας Κετσιετζής της Capital συναντά τον Πάρι Δεληγιαννάκη Head of Public Sector της Vodafone Business για να συζητήσουν για το μείζον θέμα «Ανάκαμψη μέσω της Τεχνολογίας» και να δώσουν τη σκυτάλη στο φυσικό Συνέδριο 8ο Regionnal Growth Conference, 2-4 Ιουλίου στο Achaia Clauss στην Πάτρα με πλήρη online κάλυψη.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και για εγγραφές επισκεφθείτε το www.regional-growth-conference.gr

                                                                                                    Διοργάνωση:

                                                                                                     Συνδιοργάνωση:

ΕΛΛΑΔΑ

«Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας»

Published

on

By

Eγκαινιάστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού και θα παραμείνει ανοικτή έως το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2022, η  «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας» έκθεση διοργανώνεται από τον  Αγροτικό Σύλλογο Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Στην Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχουν επιχειρήσεις Αγροτικών Προϊόντων και Μηχανημάτων. Προσελκύσει πλήθος ενδιαφερομένων καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης για αγρότες, κτηνοτρόφους, εξειδικευμένο εμπορικό κοινό,  καταναλωτές και φίλους της γεύσης από τη Δυτική Ελλάδα και ευρύτερα.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Περιφερειάρχης επικέντρωσε μεταξύ άλλων και σε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την πρωτογενή παραγωγής της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είπε μέσα από τα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα, έχουν διατεθεί πόροι ύψους 2,8 εκ. ευρώ περίπου, ενώ 552 παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και άλλοι 330 στα Σχέδια Βελτίωσης. Οι συνολικές ενισχύσεις που έχουν διατεθεί μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, ξεπερνούν τα 22 εκ. ευρώ.

«Δεν είναι όμως μόνο οι ενισχύσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δρομολογήσει και υλοποιούμε ένα μεγάλο σύνολο έργων στα αρδευτικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας, που όλοι ξέρουμε πόσα προβλήματα αντιμετώπιζαν και πόσα χρόνια είχαν να συντηρηθούν ή να εκσυγχρονιστούν. Έτσι, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υλοποιούμε 23 έργα, συνολικού προϋπολογισμού, σχεδόν 40 εκ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια χαρακτηρισμού τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ. Ήδη έχουν κατατεθεί οι σχετικοί φάκελοι για το ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας, τη χονδροελιά Αγρινίου και το μέλι Ξηρομέρου. Ενώ σε διαδικασία διερεύνησης και συμπλήρωσης του φακέλου είναι η παστή λίγδα Μεσολογγίου, η γραβιέρα Αμφιλοχίας, το αρνάκι Ξηρομέρου και το τυρί Τσαλαφούτη.

«Όραμά μας, και δεν το κρύβω, είναι με σταθερά βήματα να δομήσουμε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brandname για τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας, δημιουργώντας ένα μεγάλο και ποιοτικό «καλάθι», που θα έχει πρόσβαση στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν  ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα όπως: Γαλακτοκομικά, εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Γλυκίσματα και Σοκολάτα, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικούς Ξηρούς Καρπούς, Καλλωπιστικά Φυτά, Παστέλια και πολλά ακόμα! Ενώ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου -σε συνεργασία με καταξιωμένους Chefs- δημιουργεί και  προσφέρει παραδοσιακά πιάτα για όλους τους επισκέπτες.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ζωντανά (09:00) το H’ Θεολογικό Συνέδριο Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

Published

on

By

Θεολογικό-συνεδριο-2022-μητροπολη-ναυπακτου

 «Ἐκκλησιαστικὴ Παράδοση καὶ Πολιτισμὸς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας»

Τό Σάββατο 1 Ὀκτωβρίου 2022, στό Πνευματικό της Κέντρο ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου διοργανώνει τό Η΄ Θεολογικό Συνέδριο, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Ἱεροθέου Α΄ Ἐπισκόπου Ἀθηνῶν μέ γενικό θέμα: «Ἐκκλησιαστική παράδοση καί πολιτισμός τῆς Μικρᾶς Ἀσίας»

Τήν Κυριακή 2 Ὀκτωβρίου 2022 θά τελεσθῆ θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

09.00 Χαιρετισμοί
09.30 Χρῆστος Τερέζης, Ὁμότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Παν. Πατρῶν: «Ἡ ἀναζήτηση τοῦ Θεοῦ στούς Ἴωνες φιλοσόφους»
09:50 Κωνσταντῖνος Μπελέζος, Καθηγητής Θεολογικῆς Σχ. Ε.Κ.Π.Α.:  «Οἱ Ἐκκλησίες τῆς Ἀποκαλύψεως»
10:10 Ἐμμανουήλ Καραγεωργούδης, Καθηγητής Θεολογικῆς Σχ. Ε.Κ.Π.Α: « Προδρομικά στοιχεῖα τῶν ἡσυχαστῶν στήν διδασκαλία τῶν Ἀποστολικῶν Πατέρων»
10.30 – 11.30 Συζήτηση – Διάλειμμα.
11.30 Μητρ. Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱερόθεος: «Οἱ Καππαδόκες Πατέρες κατά τόν Καππαδόκη π. Ἰωάννη Ρωμανίδη»
11:50 Σωτήριος Ἰ. Μπαλατσούκας, Δρ. Καθηγητής Ἁγιολογίας: « Σύγχρονοι Μικρασιᾶτες Ἅγιοι»
12:10 Renée Hirschon, Καθηγήτρια Κοινωνικῆς Ἀνθρωπολογίας, St. Peter’s College, Oxford Univ.: «Κληρονόμοι τῆς Μικρασιατικῆς Καταστροφῆς»
12.30 – 01.30 Συζήτηση – Λήξη.

 

Θεολογικό-συνεδριο-2022-μητροπολη-ναυπακτου

Θεολογικό-συνεδριο-2022-μητροπολη-ναυπακτου

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Ναυπάκτου:  Σχολείο -Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Published

on

By

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ναυπάκτου βρίσκεται ανάμεσα στα 100 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Ambassador School Programme-EPAS), με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων που ενισχύουν το ενδιαφέρον και ενθαρρύνουν την ενεργό εμπλοκή των νέων στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιλογή του σχολείου μας έγινε μετά από ένα αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής που ξεπέρασαν τις 240.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε Λύκεια Γενικής και  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016. Το Πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, έχει ως πρωταρχικούς στόχους την προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της κατανόησης του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βασική ανταμοιβή του Προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω των διαφόρων δράσεων που οι μαθητές, μαζί με τους καθηγητές τους, υλοποιούν.

Μέσω των διαφόρων δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος, οι μαθητές  μαθαίνουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ομάδα του προγράμματος θα πλαισιώσουν 6 εκπαιδευτικοί, γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων καθώς και 12 μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας.

Στην Ελλάδα το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Για το σύλλογο εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ Ναυπάκτου

Η Διευθύντρια

Πατσιού Ιωάννα

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ