Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κόντρα καλά κρατεί, με Ατρόμητο και Δήμο

Published

on

Μετά το περιστατικό που συνέβη στο ΔΑΚ Αντιρρίου, την Κυριακή 4 Μαρτίου και προ του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ατρόμητου Αντιρρίου και Ναυπακτιακού Αστέρα, με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, να τους απαγορεύεται να κάνουν επίσκεψη στα αποδυτήρια των δυο ομάδων, από τον πρόεδρο του Ατρομήτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας του Αντιρρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. Αναφέρει σε αυτή:

«Θεσμός- ους.. κάτι που έχει καθιερωθεί . συνήθεια. κατάσταση  που δημιουργεί νομικά ή ηθικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι  θεσμοί- θεμελιώδεις νόμοι της πολιτείας.

Τα ανωτέρω είναι ορισμός από λεξικά της νέας Ελληνικής Γλώσσας. Πολλάκις έχει ακουστεί από χείλη παραγόντων της Δημοτικής Αρχής ,και δη σε εμάς , η φράση « είμαστε θεσμός». Με αφορμή  περιστατικό που συνέβη κατά την έναρξη του αγώνος  μεταξύ του Ατρόμητου Αντιρρίου και Ναυπακτιακού Αστέρα  θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής- θεσμός είναι κατά την διάρκεια των επίσημων αγώνων ποδοσφαίρου αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι  για την ασφάλεια και ομαλή διεξαγωγή του είναι η γηπεδούχος ομάδα ,υπό τον έλεγχο –επιτήρηση του διαιτητού και παρατηρητή αγώνα. Δεν είναι ούτε για τουρνέ , ούτε για επιθεωρήσεις χώρων (μαντρών, αγωνιστικού πρασίνου, πυλώνων φωτισμού!;) , ούτε για δημόσιες σχέσεις και θεατρικές παραστάσεις προ μεγάλου κοινού.                                      Υπάρχουν άλλες 364 ημέρες του χρόνου για τέτοιες ενέργειες.  Πόλυ ευχαρίστως οι όποιοι επίσημοι να τους φιλοξενήσουμε σε περίοπτη θέση στην κερκίδα  και μετά το πέρας του αγώνος να έρθουν στα αποδυτήρια για χαιρετισμούς  ή επιθεωρήσεις ή ότι άλλο νομίζουν. Υπάρχει ο χώρος και χρόνος για όλα όπως επιτάσσουν οι θεσμοί που τόσο επικαλούνται. Τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι».

Οι όποιες εξελίξεις…  στην Ηλεκτρονική εφημερίδα Nafsweek.gr που αποστέλλεται κάθε Παρασκευή στα email των συνδρομητών της

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ