Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χάλκειας

Published

on

έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις έργων δρομολογήθηκαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Χάλκειας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων κ. Θανάση Μαυρομάτη και Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρίας Σαλμά.

Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε η διάνοιξη του δρόμου στις Τοπικές Κοινότητες Κάτω Βασιλικής και Τρικόρφου, που διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωτρήσεις των Τοπικών Κοινοτήτων: Άνω και Κάτω Βασιλική, Καλαβρούζα και Χάνια Γαβρολίμνης.  Σημειώνεται ότι, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση καθαρίστηκαν οι γεωτρήσεις και εξασφαλίστηκε επιπλέον η προστασία αυτών.

Επίσης, καθαρίστηκε το ρέμα που βρίσκεται στη θέση Αμουδέρα, η οποία εκτείνεται από την Τοπική Κοινότητα της Κάτω Βασιλικής έως τις άνω Τοπικές Κοινότητες της Χάλκειας.  Ενώ, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένοι καθαρισμοί στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων της Χάλκειας.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούσαν πάγια αιτήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας.  Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Χάλκειας κ. Σπύρο Τραχύλη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη δρομολόγηση και υλοποίησή τους από την Περιφέρεια ώστε τις επόμενες ημέρες να έχουμε την ολοκλήρωσή τους.  Για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα να στεκόμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών και να επιδεικνύουμε, όπου αυτό είναι εφικτό, άμεσα αντανακλαστικά στις αυξημένες ανάγκες των Τοπικών μας Κοινοτήτων».

έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας έργα-Χάλκεια-δήμος-ναυπακτίας-περιφέρεια-δυτικής-ελλάδας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ