Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάρε κόσμε… και άμισθοι αντιδήμαρχοι

Published

on

δημοτικό-συμβούλιο-Ναυπακτίας-άμισθοι-αντιδήμαρχοι

Με  σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των δήμων αυξάνεται μέχρι το 1/3 ο αριθμός των αντιδημάρχων. Αυτό αναφέρεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή ως κατεπείγον, ότι μπορεί να ορίζονται αμισθί αντιδήμαρχοι.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση: «…παρέχεται η δυνατότητα ορισμού άμισθων αντιδημάρχων σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο του αριθμού των αντιδημάρχων προς το σκοπό της εύρυθμης λειτουργίας των δήμων.

Οι αντιδήμαρχοι αυτοί υπηρετούν τιμητικά δεν δικαιούνται οποιοσδήποτε οικονομικής απολαβής και ο αριθμός τους δεν συνυπολογίζεται για τις θέσεις των μετακλητών συνεργατών του δημάρχου».

Η νέα διάταξη δίνει πλέον τη δυνατότητα στους Δημάρχους να προσθέσουν επιπλέον αντιδημάρχους, σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το 1/3 του μέχρι σήμερα ισχύοντος ανώτατου ορίου αντιδημάρχων.

Στην περίπτωση του Δήμου Ναυπακτίας μιλάμε για επιπλέον δυο αντιδημάρχους.

Επειδή ως γνωστόν, σε κάθε δήμο ο αριθμός των ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών ή επιστημονικών συνεργατών εξαρτάται από τον αριθμό των αντιδημάρχων του δήμου, το ΥΠΕΣ εισάγει σχετική εξαίρεση, με τον αριθμό των άμισθων αντιδημάρχων να μην  προσμετράται για τον υπολογισμό των ειδικών συμβούλων – συνεργατών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ το νομοσχέδιο όσο βρισκόταν στην διαβούλευση έκανε λόγο για «άμισθους ειδικούς συμβούλους», η ρύθμιση αυτή εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε ως κατεπείγουσα η συγκεκριμένη για τους άμισθους αντιδημάρχους, που δεν υπήρχε στο νομοσχέδιο της διαβούλευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ