Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ιδανικό φινάλε για το 2019 το Βόλεϊ Γυναικών και Ανδρών της Ομόνοιας

Published

on

Ομονοια-βολει-ναυπακτος

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τη γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Β’ Εθνικής η Ομόνοια νίκησε μέσα στην Πάτρα την Ολυμπιάδα με 1-3 σετ και κάλυψε και τη διαφορά της ήττας της πρώτης αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Καλύτερη η Ομόνοια στο πρώτο σετ βρέθηκε να προηγείται με 4-10 με την Ολυμπιάδα να πλησιάζει στο 17-20 πριν καταλήξει το σετ στις φιλοξενούμενες με 18-25. Συγκλονιστικό το δεύτερο σετ για την εξέλιξη του σκορ αλλά και την αγωνιστική προσπάθεια των δύο ομάδων. Η Ομόνοια προηγήθηκε με έξι πόντους (3-9 και 10-16) αλλά η Ολυμπιάδα με την Σαραπτσή στο σερβίς έκανε ένα σερί επτά πόντων και πήρε το προβάδισμα με 17-16. Πόντο πόντο οι ομάδες από εκεί και μετά με την Ομόνοια να έχει σετ μπολ στο 23-24, την Ολυμπιάδα να ακολουθεί με δύο δικά της (25-24 και 26-25) την Ομόνοια να επιστρέφει με 26-27 αλλά τελικά η Ολυμπιάδα “ήπιε νερό” παίρνοντας το σετ με 29-27 με δύο άσσους της Χαντζή.

Για γερά νεύρα και τα δύο επόμενα σετ. Η Ομόνοια και πάλι προηγήθηκε στο ξεκίνημα, οι γηπεδούχες όμως έκαναν την ανατροπή και πήραν προβάδισμα 19-16. Με πολύ καλό σερβίς από την Μπαλή και πολύ καλή απόδοση στο σύνολο της η Ομόνοια στην κόντρα μπάλα έκανε ένα σερί 0-8 (19-24) και πήρε το σετ με 20-25.

Χωρίς πρόβλημα για την Ομόνοια το τέταρτο σετ. Βρέθηκε να έχει διαφορές έξι και οκτώ πόντων, η Ολυμπιάδα στην αντεπίθεσή της μείωσε σε 16-18 αλλά το σετ πήγε στην Ομόνοια με 19-25.

Στη βαθμολογία παρέμεινε πρώτος ο Απόλλωνας που νίκησε στο ντέρμπι της κορυφής τον Ερυθρό Αστέρα και τον έριξε στην τρίτη θέση. Δεύτερη η ΕΑΠ και την τετράδα συμπληρώνουν ισοβαθμώντας Λουτράκι και Ομόνοια που αναμετρώνται στην πρώτη αγωνιστική του 2020 στις 12 Ιανουαρίου στη Ναύπακτο. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Ακρίτας Καλαμάτας, στην έβδομη παρέμεινε η Αρχαία Ολυμπία που έχασε στο Ναύπλιο από την τοπική Αλκυώνη και την πλησίασε στην όγδοη θέση. Ολυμπιάδα και Σπάρτη συμπληρώνουν τη δεκάδα με το πρωτάθλημα στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου να έχει πάρει φωτιά σε κορυφή, μέση και ουρά.

 

Ολυμπιάδα Πάτρας (Λαμπρόπουλος): Φαλτσέτα, Μαρκουίζου, Λαμπροπούλου, Στεργιοπούλου, Γαλάνη, Πατακοπούλου Μαρ., Σαραπτσή, Πετριχιάνου, Χρυσοβέργη, Τομαρά, Γκοτζιά, Γκίνη, Σγούρα, Χαντζή.

 

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Πατακοπούλου Μοσχ., Τριανταφύλλου, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Μπαλή, Νάκη, Φλέσσα, Τούφα.

 

Βόλεϊ Ανδρών: Έκλεισαν τη χρονιά με νίκη

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ανδρικής ομάδας της Ομόνοιας Ναυπάκτου από το κλειστό της Παραλίας κόντρα στον Σείριο. Στο παιχνίδι που έγινε παραμονές Χριστουγέννων η Ομόνοια επικράτησε με 0-3 σετ δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το παιχνίδι έγινε σε εορταστικό κλίμα με τους γηπεδούχους να χρησιμοποιούν τα παιχνίδια του τελευταίου αγωνιστικού σαββατοκύριακου της χρονιάς για κοινωνικό σκοπό συλλέγοντας τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Στο κάλεσμα πέρα από τους κατοίκους της περιοχής ανταποκρίθηκαν και οι αθλητές της Ομόνοιας προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους σακούλες με τρόφιμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των παικτών της Ομόνοιας μένοντας κοντά στο σκορ και προσφέροντας αγωνία για την εξέλιξη του σετ ως το τέλος. Το τελικό 23-25 έδωσε το σετ στην Ομόνοια που σταδιακά βελτίωσε και την κακή της εικόνα σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Τα δύο επόμενα σετ πήγαν πιο εύκολα στους Ναυπάκτιους με 18-25 και 14-25 και με το τρίποντο στο τέλος του πρώτου γύρου η Ομόνοια βρέθηκε να ισοβαθμεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με τον Θησέα Πάτρας.

Επιστροφή στη δράση για τους άντρες της Ομόνοιας στις 18 Ιανουαρίου του νέου έτους στο κλειστό της Ναυπάκτου κόντρα στον πρωτοπόρο Κόροιβο Αμαλιάδας.

 

Σείριος Παραλίας (Μαυρομάτης): Φραντζής, Ντζουραμάνης, Λαζάνης, Ζαφειρόπουλος, Τζέλης, Γεωργαντόπουλος, Κατσαρός, Σπηλιόπουλος, Βαβαρούτας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Χάρος, Ρούμπας, Μαυρογεώργης, Τσακανίκας, Κατσιγιάννης, Καλαβρουζιώτης, Μπέκος, Κοκόλας, Παπαγεωργίου, Κατσάμπαλος

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ