Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Έως 30 Μαρτίου οι προτάσεις για το ΠΔΕ – Πόσα παίρνει η  περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Published

on

ΠΔΕ-υπουργείο-ανάπτυξης-κατανομή-πόρων-περιφέρειες

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 6η Φεβρουαρίου Εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την έγκριση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 και τον προγραμματισμό δαπανών ΠΔΕ 2021-2023, στον Πίνακα αποδεκτών της οποίας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Περιφέρειες της Χώρας και συγκεκριμένα τα Γραφεία των Περιφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εντάσσονται στο ΠΔΕ εγκρίνονται από τον Υπ. Ανάπτυξης, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Φορέων, και χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Π/Υ Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί διακριτό τμήμα του Κρατικού Π/Υ και ψηφίζεται «ανά Φορέα χρηματοδότησης σε έναν ειδικό φορέα (Υπουργεία και Βουλή των Ελλήνων)».

Το 2020 ανέρχεται συνολικά σε 6,75 δισ. ευρώ (ΦΕΚ 209Α’/19.12.2019), ενώ για όλη την περίοδο 2021-2023 έχουν προϋπολογισθεί για το ΠΔΕ 21 δισ. ευρώ.

Οι Φορείς χρηματοδότησης των έργων του ΠΔΕ (Υπουργεία, Περιφέρειες και Βουλή των Ελλήνων), υποβάλλουν τις συνολικές προτάσεις για τα έργα των τομέων και κατηγοριών αρμοδιότητας τους προς το Υπουργείου Ανάπτυξης «για το ΠΔΕ 2020- 2023», λαμβάνοντας υπόψη τα όρια δαπανών του Κρατικού Π/Υ 2020 και τις προτάσεις των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και των Φορέων υλοποίησης των έργων.

Οι προτάσεις για την κατάρτιση του ΠΔΕ 2020 θα πρέπει να αποσταλούν «το αργότερο έως την 30η Μαρτίου 2020» (σελ.54 Εγκυκλίου), προκειμένου το Πρόγραμμα να εκδοθεί στο σύνολο του έγκαιρα.(Στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπ. Ανάπτυξης αναφέρεται ως προθεσμία η 31η Μαρτίου).Ζητείται όλοι οι αρμόδιοι Φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης του ΠΔΕ 2020 για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών και προθεσμιών της Εγκυκλίου, έτσι ώστε με την ουσιαστική συμβολή τους έγκαιρα και σύμφωνα με τις υφιστάμενες δεσμεύσεις, να συμβάλουν στην υλοποίηση του ΠΔΕ.

Ωστόσο, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ είχε εκφράσει την ανησυχία του για την περαιτέρω απομείωση των Εθνικών Πόρων του ΠΔΕ προς τις Περιφέρειες, ζητώντας την άμεση επανεξέταση της κατανομής.

ΠΔΕ-υπουργείο-ανάπτυξης-κατανομή-πόρων-περιφέρειες

Πηγή:

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ