Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Απουσία αδικαιολόγητη

Published

on

Επίτροπή-περιφέρεια-δυτικης-Ελλάδας-για-εορτασμούς-1821

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκρότησε επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Αποστολή της Επιτροπής είναι υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα που αφορούν τις υπό διοργάνωση δράσεις και αφορούν εξειδικευμένους τομείς και δράσεις όπως Θεματικά, Εκπαιδευτικά, Τουριστικά Πάρκα, Ταινίες, Ντοκιμαντέρ, Εκδόσεις, Ιστορικά θέματα, Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες, Μαθητικοί Διαγωνισμοί, Αθλητικοί Αγώνες, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικά-Παιδαγωγικά θέματα, Θέματα Νέας Τεχνολογίας, Λαογραφίας, Ενημέρωσης.

Σημαντικός ο ρόλος και το βάρος της επιτροπής αλλά η Ναυπακτία δεν εκπροσωπείται σε αυτήν.

Μποτσαραίοι, Φαρμάκηδες και άλλες εμβληματικές προσωπικότητες του αγώνα που είναι συνδεδεμένοι με τη Ναύπακτο θα συμμετέχουν δια αντιπροσώπων εκτός Ναυπακτίας.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή απαρτίζεται από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Βοηθό Περιφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αμαλία Πολονύφη -Βούλγαρη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Κωνσταντίνο Κούστα, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Επίσης, συμμετέχουν οι εξής προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων:

Αρτίκος Βασίλης, Βασιλάκης Μιχάλης, Βικάτου Ολυμπία, Καρκανιάς Κώστας, Κίτρου Μιχάλης, Κουμούση Αναστασία, Λάμπρος Θεόδωρος, Μόσχος Ιωάννης, Μούλιας Χρήστος,Μπεντεβή Βάνα, Μπουζάκης Σήφης, Παπαδημητρίου Σάκης, Πετμεζάς Αντώνης, Σκιαθάς Αντώνης, Σολωμός Σταύρος, Σταθοπούλου Άλκηστις, Τόμπρος Νίκος, Τσαρδάκας Τηλέμαχος, Φλώρου Ροδάνθη –Ρόζα, Φούρας Ανδρέας και Φωτόπουλος Αθανάσιος.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ