Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Το χειροκρότημα για το Δημόσιο σύστημα υγείας

Published

on

Άρθρο-Άσπρο-Μαύρο-Nafsweek

Η Ελληνική κοινωνία μέσα στη δεκαετή κρίση έζησε τεράστιες ανατροπές. Κατακτήσεις που κέρδισε με πολύχρονους αγώνες χάθηκαν μέσα από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση. Το δικαίωμα στην εργασία, η υγεία, η παιδεία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά   δικαιώματα, ήταν από τα μεγάλα θύματα των πολιτικών αυτών.

Ο ιδεολογικός μανδύας όλων αυτών των πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ο νεοφιλελευθερισμός και       οι αγορές που θα έδιναν ποιοτικές και οικονομικές λύσεις υποκαθιστώντας το σπάταλο κράτος και το δημόσιο τομέα που εκτρέφει «τεμπέληδες» και μπαίνει εμπόδιο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ο τομέας της υγείας ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο στόχαστρο των  ιδιωτικών συμφερόντων.  Περικοπές μισθών, κενές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια, ελλείψεις, ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, είχαν ένα και μοναδικό σκοπό.

Να αμαυρώσουν δηλαδή την εικόνα του δημόσιου συστήματος υγείας και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την αναπόφευκτή λύση που δεν ήταν άλλη παρά      η ιδιωτικοποίηση της υγείας. Το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου έπρεπε να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Οι περικοπές των δημόσιων δαπανών για την υγεία    αλλά και η ιδεολογική επίθεση που δέχθηκε  το σύστημα τα τελευταία χρόνια το βρήκαν απροετοίμαστο για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

Ενώ η Ελληνική κοινωνία προστρέχει στο δημόσιο      σύστημα υγείας το ίδιο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προέκυψαν. Οι κενές θέσεις σε ιατρικό και    νοσηλευτικό προσωπικό, τα ελάχιστα εργαστήρια, τα προβλήματα οργάνωσης κλπ δυσκολεύουν πού τη   διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε με τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσαν :

Οι κραυγές απόγνωσης των νοσηλευτριών και οι επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο επιστημονικός και ψύχραιμος λόγος των γιατρών που δίνουν τη μάχη κατά της επιδημίας με υπευθυνότητα

Η παρουσία στα ΜΜΕ Ελλήνων επιστημόνων που  διαπρέπουν σε ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού και για τους οποίους δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να εργασθούν στη χώρα μας.

Οι νέοι Έλληνες γιατροί που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης επειδή τα οικονομικά της χώρας δεν μπορούσαν να καλύψουν το μισθό τους στο δημόσιο  σύστημα υγείας, τώρα όμως θα πληρώσουμε τις επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία από την επιδημία που σε πρώτη φάση ξεπέρασαν τα 3 δις ευρώ.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα φροντίσει       ο ίδιος προσωπικά για τα αιτήματα του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος η δήλωση του νεοδημοκράτη βουλευτή και πρώην υπουργού υγείας Νικήτα Κακλαμάνη ότι:

« Όλα τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που έγραφαν σχετικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να μην ξαναπιάσουν την πένα τους να ξαναγράψουν τα ίδια.      Αν δεν υπήρχε το ΕΣΥ με τους γιατρούς δεν ξέρω για τί θα μιλάγαμε σήμερα».

Το χειροκρότημα λοιπόν για να είναι ειλικρινές πρέπει να μας βρει όλους σύμφωνους και μετά την κρίση του κορωνοϊού για ένα Δυνατό Δημόσιο Σύστημα  Υγείας. 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ