Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάπλαση, συνεχίζεται κανονικά το έργο – Τα επόμενα βήματα

Published

on

Ανάπλαση-ναύπακτος

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο έργο της ανάπλασης κάνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της ενημέρωσης που παρέχει ο Δήμος Ναυπακτίας στους δημότες σχετικά το έργο της «Αστικής Ανάπλασης εντός του Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου», τονίζεται ότι αυτό συνεχίζεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχα υπό εξέλιξη έργα ανά τη χώρα έχουν ανασταλεί οι εργασίες εδάφους, δεδομένης της έκτακτης κατάστασης λόγω κορονοϊού.

Σε αυτή τη φάση, ολοκληρώνεται στην Οδό Νότη Μπότσαρη η απολύτως αναγκαία, για την ορθή εκτέλεση του έργου, μελέτη εφαρμογής και η διαδικασία τακτοποίησης των υπόγειων δικτύων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών της μελέτης εφαρμογής ήρθαν στην επιφάνεια ευρήματα όπως η πραγματική θέση των δικτύων, αλλά και η ακριβής θέση της παλαιάς δεξαμενής πρατηρίου υγρών καυσίμων που στεγαζόταν στο Λιμάνι, καθώς επίσης και η κατάσταση του μπετόν.

Για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες που σχετίζονται με την συνολική τακτοποίηση του δικτύου των οπτικών ινών, τα φρεάτια της ΔΕΥΑΝ, αλλά και την εξυγίανση της επιφάνειας του εδάφους προκειμένου να ακολουθήσει η επίστρωση με κυβόλιθους».

Τα επόμενα βήματα

Σε επικοινωνία του Nafsweek με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα, τονίστηκε πως οι εργασίες για την διευθέτηση δικτύων οπτικών ινών και άλλων ευρημάτων που εμφανίστηκαν στο έργο ολοκληρώνονται στην διάρκεια της εβδομάδας. Ως επόμενο βήμα είναι η επιχωμάτωση και  η τσιμεντόστρωση όπου απαιτείται, ώστε να είναι έτοιμη η επόμενη φάση για την τοποθέτηση των πλακών –  κυβόλιθων.

Όσον αφορά τα υλικά της επίστρωσης έχουν εγκριθεί και παραγγελθεί ώστε με το πέρας των εργασιών της διευθέτησης – καθαρισμού του χώρου του έργου να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους.

Διευκρινήστηκε ότι οι εργασίες επίστρωσης θα ξεκινήσουν αρχικά πέριξ της πλατείας του λιμανιού ώστε να απεγκλωβιστεί το τμήμα αυτό.

Στο ερώτημα μας για την πρόβλεψη της ολοκλήρωσης του έργου η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν οτι σε κάθε περίπτωση θα είναι νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ