Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Απαλλαγές Δημοτών και Διασφάλιση Μισθοδοσίας στις Δημοτικές Υπηρεσίες

Published

on

Στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου“μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” ( Φ.Ε.Κ. Α’ 84/13.4.2020) περιλαμβάνονται ειδικές διατάξεις για το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες των ΟΤΑ με αντίτιμο κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό και  έχουν τεθεί σε ισχύ

Εισαγωγικά υπενθυμίζεται, με απλά λόγια, ότι υπηρεσίες με αντίτιμο είναι εκείνες που παρέχονται ιδίως σε αθλητικές και πολιτιστικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου οι πολίτες πληρώνουν κάποιο αντίτιμο για τις εν λόγω υπηρεσίες, για παράδειγμα με τη μορφή διδάκτρων.  Οι συνηθέστερες είναι τα δημοτικά ωδεία, δημοτικά εικαστικά εργαστήρια, δημοτικά γυμναστήρια κ.ο.κ.

Το άρθρο 22 της ΠΝΠ αφορά απαλλαγές πολιτών και μάλιστα αναδρομικά.

Ειδικότερα, ορίζει ότι:

από τις 11 Μαρτίου 2020 απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο, για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών λόγω της λήψης μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 31ηςΜαΐου 2020”.

 

Το άρθρο 31  της ΠΝΠ έχει ως αντικείμενο την “κάλυψη μισθοδοσίας προσωπικού ΟΤΑ αμειβόμενου με την καταβολή αντιτίμου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες”.

Βάσει αυτού, “η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) και με σύμβαση μίσθωσης έργου (ΣΜΕ), που έχει προσληφθεί σύμφωνα με την παρ.14 του αρ.12 του ν.4071/2012και την παρ.6 του αρ.39 του ν.2725/1999, το οποίο υπηρετεί στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και στα Νομικά τους Πρόσωπα, κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών στο πλαίσιο λήψης μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, και το οποίο απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου Νομικού Προσώπου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου Νομικού Προσώπου αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.2 του αρ.10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ, όπως αυτή κυρώθηκε με το αρ.2 του ν.4682/2020, σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξης αντιτίμου και λοιπών αντικαταβολών από τους Φορείς, καλύπτεται από λοιπά μη ειδικευμένα έσοδα ή και μη ειδικευμένο χρηματικό υπόλοιπο του οικείου ΟΤΑ.

Η δαπάνη μισθοδοσίας για κάθε μήνα απασχόλησης υπολογίζεται επί του μέσου όρου των τριών (3) τελευταίων μηνών προ της αναστολής λειτουργίας”.

Ρητώς προβλέπεται ότι από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης “δεν δύναται να προέλθει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού”.

 

ΕΛΛΑΔΑ

Jobmatch: Ανοίγει η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στον τουρισμό

Published

on

By

Την επόμενη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch, που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών των κλάδων εστίασης και τουρισμού.

Με τη νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ ενισχύεται η απασχόληση και ο κλάδος τουρισμού. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και οι εργοδότες θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή είτε μέσω playstore για κινητά android ή app store για κινητά τηλέφωνα της Αpple.

Αφού θα δημιουργεί το προφίλ του, θα μπορεί μέσω φίλτρων να κάνει ειδικές επιλογές που θα αφορούν την αμοιβή, τον τύπο απασχόλησης και τις περιοχές που επιθυμεί να εργαστεί.

Μέσω της εφαρμογής θα γίνεται η σύζευξη με πιθανούς εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια που επιθυμεί ο υποψήφιος εργαζόμενος και θα κλείνεται ραντεβού για περαιτέρω διερεύνηση πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ