Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Published

on

Κορωνοιος-μασκα-προστιμα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΝΠ όπου περιλαμβάνει τα νέα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και τους κανόνες υγιεινής στους χώρους εργασίας.  Μια και από την Δευτέρα 4 Μαΐου ισχύουν καλό είναι να τα γνωρίζουμε.

Το διοικητικό πρόστιμο ξεκινάει από 150 ευρώ και φτάνει μέχρι 5.000 ευρώ ενώ στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας επιβάλλεται, για κάθε παράβαση από 1.000 έως 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 90 ημέρες.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ΠΝΠ προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα προβλέπεται στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού:

α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας.

Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα παραπάνω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από εκατόν πενήντα (150) έως πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000).

Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου της παρ. 2 είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 “2nd  LEPANTO ARCHERY CUP” στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου!

Published

on

By

Ο υπέροχος χώρος του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου, θα φιλοξένησε την Κυριακή 19 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά τους αγώνες 2nd  LEPANTO AECHERY CUP της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team Ναυπάκτου.

Μια γιορτή της ομάδας μας και μια ευκαιρία να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση για τις αρχές Οκτωβρίου του 2024.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων που συμμετέχουν:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων,

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων και

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Παίδων – Κορασίδων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα:

09:00 – 09:30 Προσέλευση – εγγραφές σε αγώνες

09:30 – 10:00   Δοκιμαστικές βολές

10:00 – 11.30  Α’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

11.30 – 11.45  Διάλειμμα

11.45 –  13.15  Β’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

13:30    ΑΠΟΝΟΜΕΣ βραβεύονται οι πρώτοι κατάταξης ανά κατηγορία / μετάλλια και βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη ομάδα Lepanto Archery Team και παρακολούθησαν προπονήσεις το τελευταίο 4μηνο, φορώντας την εμφάνιση της ομάδας .

Επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες  συγγενείς και φίλοι των αγωνιζομένων και όχι μόνο, ενώ στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου, παράλληλα με τα φιλέματα της διοργάνωσης, θα λειτουργεί καντίνα για αναψυκτικά και καφέ!

Οι φιλόξενοι εκπαιδευτές του ιππικού ομίλου, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, με το πέρας της διαδικασίας, να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα αλόγα, να κάνουν βόλτα με την άμαξα και να δοκιμάσουν έφιππη τοξοβολία.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία και ότι ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο, αλλά διασκεδάζει παράλληλα.

Σας περιμένουμε!

ΣΗΜ.  Με στόχο τη γνωριμία και την ενασχόληση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, μεγάλων και μικρών, με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, από τον Οκτώβριο του 2021 προσφέρουμε μαθήματα κάθε Κυριακή πρωί στη πόλη της Ναυπάκτου. Μια ακόμη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε”.

Επικοινωνία:  info@prasinomple.gr  mob. +30 697 850 0005  &   +30 693 6052 888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Published

on

By

Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 – 2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως και τα τέλη του Μαΐου, ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία για την επιδότηση των διακοπών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Μάλιστα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, οι πολίτες που έλαβαν επιταγές το 2023 δύνανται να τις αξιοποιήσουν ως και τα τέλη Ιουνίου, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα

Published

on

By

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Μεγάλη Εβδομάδα.

Άγιο Πάθος.

Επιτάφιος.

Ανάσταση.

Λέξεις, γεμάτες πίστη και θρησκευτική κατάνυξη. Μέρες, που φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό μας κάποιες άλλες λέξεις, όπως αγάπη και αλληλεγγύη. Νοήματα, που δείχνουν ότι κάθε εμπόδιο στη ζωή του ανθρώπου δικαιώνεται μόνο όταν εμπεριέχει τον σπόρο της αναγέννησης και της ειρηνικής δημιουργίας.

Αυτές τις μέρες, πηγαίνοντας στις εκκλησιές λοιπόν, ας ανάψουμε ένα κεράκι ως ευχή, ώστε κάθε «Σταύρωση» να ακολουθείται από «Ανάσταση» για όλους τους ανθρώπους.

Και όλοι μαζί, βασιζόμενοι στις ακατάλυτες αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, ας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει ο άδικος πόνος και περισσότερο φως να πέσει στον κόσμο μας.

Από την καρδιά μου ευχές στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για υγεία, χαρά και αγάπη. Και αυτές τις μέρες και πάντα!

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!»

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/uFj_7_VhqU8

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ