Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα με αντισηπτικά και αποστάσεις στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Published

on

Στα θρανία επέστρεψαν από χθες  Δευτέρα 1η Ιουνίου  οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Ναυπάκτου, δυο μήνες μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Από τις προηγούμενες ημέρες έγιναν από τους εκπαιδευτικούς και τον Δήμο  όλες οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου οι σχολικές μονάδες να εξοπλιστούν, αλλά και διαμορφωθούν κατάλληλα για την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί  περίμεναν τους μικρούς μαθητές  στην είσοδο της σχολικής αίθουσας με το αντισηπτικό στο χέρι, καλωσορίζοντάς τους σε μια νέα κανονικότητα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση   για όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που έχουν συστήσει οι ειδικοί.

Η επιστροφή στα θρανία πέρα από τις  απαραίτητες αποστάσεις, έφερε και άλλες αλλαγές όπως τα  διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός αλλά και τα κλειστά κυλικεία.

Στο ρεπορτάζ για την «επιστροφή» στα θρανία που έκανε το Nafsweek, μιλήσαμε με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Νίκο Φούντα και την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βιργινία Λαζαρίδου, από τα δυο       πολυπληθή σχολεία της Ναυπάκτου.

Η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών ξεπέρασε σε ποσοστό το 95%, γενικώς σε όλα τα σχολεία της Ναυπάκτου.

Όσον αφορά το 1ο Δημοτικό δημιουργήθηκε ένα μόνο υποτμήμα στην ΣΤ’ τάξη, με τους μαθητές να έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής για μάθημα,  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα τμήμα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.  Κατά την ώρα των διαλλειμάτων, το προαύλιο  είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες κατά ηλικία και με τους εκπαιδευτικούς να είναι σε επιτήρηση.

Αναφορικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο, έχουν δημιουργηθεί αρκετά υποτμήματα στις τάξεις, οπότε και ισχύει το εκ περιτροπής ωράριο μαθημάτων και τις ημέρες που προαναφέραμε.  Η ώρα του διαλλείματος είναι κοινή για όλο το σχολείο, καθώς το προαύλιο χρησιμοποιείται μόνο από τους μαθητές του 2ου Δημοτικοί μια και οι μαθητές του 7ου Δημοτικού που στεγάζονται στον ίδιο χώρο χρησιμοποιούν τον δικό τους χώρο. Και εδώ οι εκπαιδευτικοί κατά την ώρα του διαλλείματος βρίσκονται σε εφημερία και επιτήρηση των μικρών μαθητών.

Ωστόσο με υποτμήματα λειτουργούν και πολλά από τα μικρότερα σε αριθμό μαθητών Δημοτικά σχολεία και αυτό λόγω της στενότητας των αιθουσών.

Αν και όλα ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις καθαρίστριες καθώς στις σχολικές αίθουσες προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όσο και μετά το πέρας αυτού. Αν και τα αρμόδια υπουργεία έχουν ανακοινώσει την παράταση του ωραρίου με τις αντίστοιχες αποδοχές για τις σχολικές καθαρίστριες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ