Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βήματα για ένα φυσικό μακιγιάζ

Published

on

Τώρα που αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία η επιδερμίδα μας δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται με ένα βαρύ μακιγιάζ. Τη θέση του χειμωνιάτικου και έντονου μακιγιάζ παίρνει το φυσικό ανοιξιάτικο natural make up look. Χρησιμοποιούμε προϊόντα με ελαφριά κάλυψη και σύνθεση, πιο ζωηρά και χαρούμενα χρώματα σε σκιές και κραγιόν και προσπαθούμε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φυσικό και λαμπερό γίνεται. Πριν αρχίσουμε το μακιγιάζ, πρέπει να καθαρίσουμε και να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας για να έχει διάρκεια, να είναι ομοιόμορφο και φρέσκο το δέρμα μας. Aς ξεκινήσουμε…

  1.  Χρησιμοποιούμε ένα primer μετά από την ενυδατική μας κρέμα για να έχουμε ένα πιο σταθερό μακιγιάζ στη διάρκεια της μέρας.

2.   Για να έχουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, αντί για foundation χρησιμοποιούμε ένα ανάλαφρο φον ντε τεν ή και μια ενυδατική κρέμα με χρώμα για δώσουμε ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και λάμψη. Μπορούμε ακόμα και να αναμίξουμε την ενυδατική μας με το foundation.

3.   Στο φυσικό αυτό μακιγιάζ, τα φρύδια μας θα πρέπει να είναι τονισμένα καθώς είναι το κάδρο του προσώπου μας, αλλά όχι υπερβολικά και έντονα. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε μια μάσκαρα φρυδιών για να τους δώσουμε όγκο και ένα διακριτικό χρώμα.

4.  Για τα μάτια χρησιμοποιούμε κονσίλερ για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους, αν έχουμε, αλλά και για να φωτίσουμε το βλέμμα μας. Απλώνουμε στο πάνω βλέφαρο μια nude σκιά για να αποκτήσει βάθος το βλέμμα. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μια πιο φωτεινή και γυαλιστερή σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού για να δώσουμε φως και λάμψη. Την ίδια σκιά τοποθετούμε αν θέλουμε και στο τόξο των φρυδιών κάνοντας το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να βάλουμε μάσκαρα. Αν την θέλουμε όμως, μια με δύο στρώσεις είναι αρκετές για να έχουμε πιο έντονες βλεφαρίδες.

5.   Καθώς είναι άνοιξη και έρχεται και το καλοκαίρι σιγά σιγά, θέλουμε να έχουμε μια πιο ηλιοκαμένη επιδερμίδα η οποία μας δίνει και μια πιο υγιή όψη. Χρησιμοποιούμε λοιπόν στα ζυγωματικά μας, λίγο στο μέτωπο, στη γραμμή των μαλλιών μας και στο περίγραμμα του προσώπου μας bronzer για να αποκτήσουμε το ηλιοκαμένο αυτό χρώμα. Χρησιμοποιούμε πάντα το bronzer με μέτρο στην ποσότητα και στην σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα μας.

6.   Συνεχίζουμε με το ρουζ το οποίο τοποθετούμε στα μήλα του προσώπου μας πάντα ενώ χαμογελάμε για να το βάλουμε σωστά. Οι αποχρώσεις που είναι κατάλληλες για την εποχή είναι οι ροδακινί και οι ροζ για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

7.   Για να δώσουμε μια έξτρα λάμψη και γυαλάδες στο δέρμα μας βάζουμε highlighter. Το περνάμε με απαλές κινήσεις στα κόκαλα πάνω από τα ζυγωματικά, στην άκρη της μύτης, στο πιγούνι και πάνω από το άνω χείλος.

8.   Τέλος, για τα χείλη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατά κύριο λόγο πιο ενυδατικές συνθέσεις κραγιόν, lip gloss ή και lip balm για να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά αλλά και σαρκώδη. Οι αποχρώσεις που κυριαρχούν είναι οι ροζ και οι nude.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα φυσικό περίγραμμα για να σχεδιάσουμε τα χείλη και να τονίσουμε το σχήμα τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ