Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόταση Κοτσανά για κλείσιμο παραλιών Ψανής και Γριμπόβου με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στις 27 Ιουνίου

Published

on

Με ανακοίνωσή του και επικαλούμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε μπροστά» Ανδρέας Κοτσανάς, προτείνει την αλλαγή στις ημερομηνίες για την πεζοδρόμηση των παραλιών της πόλης.

Ζητά για το θέμα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με συνοπτικές διαδικασίες, αντίστοιχες με αυτές  που ακολούθησαν και οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Αναφέρει στην πρότασή του:

Κοτσανασ-ανδρέας-εργοταξιακοί-Αντίρριο

«Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του Κορονοϊού τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην πόλη της Ναυπάκτου αιτούμαστε την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου.

Αξιολογώντας τα δεδομένα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας και ειδικότερα λόγω των εργασιών στην Ανάπλαση που εκτελούνται στο χώρο του λιμανιού και λόγω του ότι ότι η σχολική περίοδος φέτος παρατείνεται μέχρι τις 26/06, προτείνουμε τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασιστεί η τροποποίηση των αποφάσεων που αφορούν τις παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου και οι οποίες ισχύουν μέχρι τώρα.

Αυτό που προτείνουμε είναι το κλείσιμο της παραλίας της Ψανής να μεταφερθεί από τις 15/06 που ισχύει μέχρι σήμερα για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου δηλαδή στις 27/06 με την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά την παραλία του Γριμπόβου προτείνουμε την άρση του κλεισίματος που συνέβη χθες δηλαδή στις 07/06 και το κλείσιμο αυτής να μεταφερθεί χρονικά ταυτόχρονα με αυτό της Ψανής 27/6 κυρίως για λόγους ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ