Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τραβά το σχοινί” η Τουρκία – 10 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis – Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Published

on

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis να μπαίνει στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σήμερα το  απόγευμα (Δευτέρα 10/8/20) προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται ήδη δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας.   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σκάφος έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων – τόσο των ελληνικών όσο και των τουρκικών που το συνοδεύουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ελληνικές φρεγάτες που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του, εκπέμπουν προειδοποιητικό μήνυμα ότι πλέει παρανόμως  στον ασύρματο ανά 15 λεπτά, διευκρινίζοντάς του ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του ζητούν να να αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 19:30 τις Κυριακής, μέχρι λίγο μετά τις 19:00 της Δευτέρας, παρέμενε κλειστός ο πομπός του πλοίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά το ερευνητικό σκάφος, αναφέρουν οι πηγές του Πενταγώνου.

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, καλεί την Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και εκφράζει για μια ακόμα φορά την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ