Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου – Έναρξη μαθημάτων 20 Σεπτεμβρίου

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών και των μαθημάτων για την νέα περίοδο και ταυτόχρονα την διεύθυνση υπό την νέα Μαέστρο αναφέρει:

«Ένας επιτυχημένος κύκλος συνεργασίας 23 ετών με τον αγαπημένο μαέστρο της χορωδίας μας, Todor Kabakchiev, ολοκληρώθηκε  το περασμένο καλοκαίρι..

Από το 1997 όποτε και ανέλαβε ο κορυφαίος μαέστρος την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΜΧΝ, την οδήγησε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, διοργανώνοντας και παρουσιάζοντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και πραγματοποιώντας συνεργασίες με τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς και καλλιτέχνες! Ακούραστος, πρωτοπόρος, τολμηρός και φιλόδοξος, πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία, πρόσφερε απλόχερα στην Χορωδία μας τις πολύτιμες γνώσεις του και το αστείρευτο ταλέντο του και αναβάθμισε την ποιότητα της μουσικότητας της στο πέρασμα του χρόνου.. Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», μας χάρισε υπέροχες μουσικές στιγμές με σπουδαίους καλλιτέχνες, των οποίων απολάμβανε την εκτίμηση και τον θαυμασμό! Νιώθουμε απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη που βρέθηκε στην πορεία της ΜΧΝ και στάθηκε πολύτιμος καθοδηγητής και δάσκαλος.. Οι δρόμοι μας μπορεί να χωρίζουν επαγγελματικά, όμως η σχέση μας παραμένει βαθιά, ανθρώπινη και ουσιαστική και ο αγαπημένος μας μαέστρος θα συνεχίσει να έχει την επίτιμη θέση που του αρμόζει στην Χορωδία, αλλά κυρίως στις καρδιές μας…

Την σκυτάλη για τη συνέχεια της ΜΧΝ παίρνει η Πατρινή μαέστρος, κ. Ελένη Παπαδοπουλου – Αραβαντινού, την οποία καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και υποδεχόμαστε στην μουσική μας οικογένεια. Η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη μαέστρος με λαμπρές σπουδές και μεγάλη εμπειρία στο ενεργητικό της, θα οδηγήσει δυναμικά την ΜΧΝ στην 34η χορωδιακή της χρονιά και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση  της μουσικής της διαδρομής, που έχει χαράξει με επιτυχία τόσα χρόνια!

Ευχόμαστε μια δημιουργική και γόνιμη συνεργασία, γεμάτη επιτυχίες και σπουδαίες μουσικές στιγμές»!

Η νέα χορωδιακή χρονιά αρχίζει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μμ στο κτίριο Τσώνη (έναντι πλαζ Ναυπάκτου).

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ