Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ατέλειωτο “γράψε – σβήσε” και 29 αλλαγές στο Ν/Σ ΥΠΕΣ λίγο πριν ψηφιστεί

Published

on

Δεν έχει τέλος το “γράψε – σβήσε” στο Ν/Σ-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά τις 28 “νομοτεχνικές βελτιώσεις” της Παρασκευής (18 για ΟΤΑ   ), τις 9 αλλαγές της Τρίτης (8 για ΟΤΑ  ), αλλά και τις δύο Υπουργικές Τροπολογίες – “γίγας” για ΟΤΑ  και γενικότερα τη Δημόσια Διοίκηση  , σήμερα στο παρά πέντε της ψήφισης κατατέθηκαν επιπλέον 29 “νομοτεχνικές βελτιώσεις”.

Ανάμεσά τους εντοπίσαμε τροποποιήσεις ουσίας:

# Ξεχωρίζουμε τη Νο.25, με την οποία εισάγεται νέα παράγραφος που εγκλωβίζει εκτός Κινητικότητας όλους τους Υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τη Χώρας!

Συγκεκριμένα προστίθεται ότι:  « Εξαιρείται επίσης το πάσης φύσεως προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας από τις διαδικασίες συμμετοχής του στον Κύκλο Κινητικότητας έτους 2020 που θα διενεργηθεί με τις διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν.4440/2016) ».

# Εντύπωση προκαλεί η Νο.8, που επιφέρει τροποποίηση στη δυνατότητα που δίνει το Ν/Σ στους Συμβούλους/Συνεργάτες του Δημάρχου να συντάσσουν μελέτες και τεύχη διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες του Δήμου. Εισάγει τώρα στη ρύθμιση ότι θα το κάνουν «Υπό τη διεύθυνση του Προϊσταμένου της οικείας Υπηρεσίας του Δήμου».  Φανταστείτε πρακτικά τι σημαίνει Σύμβουλος Δημάρχου να τελεί, ως προς τη συγκεκριμένη δυνατότητα, υπό τη διεύθυνση Δημοτικού Υπαλλήλου…

# Με τη Νο.29 αλλάζει, από «έως 30%» που κατέθεσαν χθες τη νύχτα, σε «έως 40%» το ποσοστό μείωσης του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων που θα έχει δυνατότητα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ