Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας σιωπηλός και μελαγχολικός Οκτώβρης στη Ναυπακτία

Published

on

Τίποτε δεν θυμίζει φέτος τον γνωστό σε όλους Οκτώβρη στη Ναυπακτία. Ένας Οκτώβρης πλούσιος από εκδηλώσεις που συνέβαλαν στην προβολή του τόπου αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι γιορτές για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, το κορυφαίο ίσως πολιτιστικό γεγονός του τόπου, κάτι σαν σήμα κατατεθέν, γιορτές με κάστανα στα ορεινά, στην Άνω Χώρα και στον Άγιο Δημήτριο, και τα φημισμένα Παζάρια γέμιζαν τον Οκτώβρη από την πρώτη ως την τελευταία εβδομάδα και μαζί με το ημερολόγιο γέμιζε με κόσμο και η Ναυπακτία.

Και ο κόσμος πέρα από την επίδραση που έχει στην καλή ψυχολογία όλων συνεπάγεται εμπορική κίνηση άρα και οικονομική ανάσα λίγο πριν τον «βαρύ» οικονομικά για την Ναύπακτο χειμώνα.

Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Τίποτε δεν θυμίζει τον Οκτώβρη που όλοι χαιρόμασταν, παρά τις όποιες γκρίνιες, στη Ναυπακτία.

Επιβεβλημένη «σιωπή» που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα του covid 19, θα υποστηρίξουν αυτοί που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών, με πρωτοστάτη το Δήμο.

Έτσι είναι και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Δεν υπάρχει όμως καμία  εναλλακτική πρόταση;

Στερέψαμε από ιδέες ή από διάθεση;

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα έπρεπε, εφαρμόζοντας και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα μέτρα που θα έπαιρνε για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορωνοϊό, να έχει έρθει σε επαφή με τη ΓΕΦΥΡΑ και να επεκταθεί για όλο τον Οκτώβρη η χρήση της  δεκάωρης κάρτας aller tour ή η διαμόρφωση  κάποιου άλλου πακέτου, ώστε η Ναύπακτος να είναι πιο «προσιτός» προορισμός.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία τέτοια κίνηση από την πλευρά του Δήμου. Είναι βέβαιο όμως ότι θα ήταν μια γερή τονωτική ένεση.

Πέρα από το Δήμο, που οφείλει να δίνει το στίγμα και το λάκτισμα, υπάρχουν και επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς που σίγουρα μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά και αποτελεσματικά, ώστε να δοθεί λίγο χρώμα και διάθεση στο φετινό σιωπηλό και μελαγχολικό Οκτώβρη στη Ναυπακτία.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο θα μπορούσαν από κοινού να συνεργαστούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και  να προβούν σε κάποιες δράσεις τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Καλά παραδείγματα και καλές πρακτικές σίγουρα θα υπάρχουν.

Προ ημερών χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναδημοσίευαν μια πρωτοβουλία από επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε άλλη περιοχή που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να κάνουν ένα διήμερο εκπτώσεων για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η αντιγραφή δεν σημαίνει ότι οδηγεί στην επιτυχία, σίγουρα όμως δίνει κίνητρο για ιδέες και κυρίως για ανάληψη πρωτοβουλιών.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη.

Προλαβαίνουμε…

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ