Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Πρόσκληση 50 εκατ. στους ΟΤΑ από το “Τρίτσης” για το 1821

Published

on

Εκδόθηκε την 27η Οκτωβρίου νέα Πρόσκληση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ και σκοπό την «ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Δυνητικοί δικαιούχοι που καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις, είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της Χώρας.  Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας Αίτησης χρηματοδότησης.

Επί ποινή αποκλεισμού, ο φάκελος της πρότασης πρέπει να περιλαμβάνει σχετική Βεβαίωση από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, ως προς την σκοπιμότητα υλοποίησης της πρότασης, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Πρόσκλησης.

Ως έναρξη υποβολής Αιτημάτων ένταξης ορίστηκε η ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης και ως ημερομηνία λήξης υποβολής Αιτημάτων η 31η Μαρτίου 2021.  Η ημερομηνία υποβολής δύναται να λήξει νωρίτερα, σε περίπτωση εξάντλησης του προς διάθεση προϋπολογισμού.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα παράτασης με Υ.Α.

Επιλέξιμες δράσεις αποτελούν:

– ίδρυση και δημιουργία νέων μουσείων και μονίμων εκθέσεων,

– ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς,

– εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές,

– λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δεν είναι επιλέξιμα:

– δαπάνες μη μόνιμων εκθέσεων,

– δαπάνες συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (εκτός αυτών στο πλαίσιο της δημοσιότητας του προτεινόμενου έργου),

– δαπάνες αναλωσίμων,

– δαπάνες απλής συντήρησης και λειτουργίας.

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ