Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Στάϊκος: “Όρθιοι με τον κόσμο δίπλα μας”

Published

on

Τα 62 χρόνια συμπλήρωσε από την ίδρυσή του το 1958 ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Η κοκκινόμαυρη ομάδα της Ναυπάκτου όλα αυτά τα χρόνια έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία, με συμμετοχές στην Γ’ Εθνική κατηγορία και με  αποκορύφωμά της πορείας αυτής την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την περίοδο 2000 – 2001.

Σήμερα …αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το οποίο και έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας. Για τις επιπτώσεις από την διακοπή αυτή, τόσο σε ψυχολογικό όσο και οικονομικό επίπεδο, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα και στην διοίκησή της,  αλλά και για την αυριανή ημέρα,  μιλά στο  Nafsweek ο πρόεδρος του Ναυπακτιακού  Αστέρα Νίκος Στάϊκος.

 

Με αφορμή την πανδημία αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ομάδα κ. Στάϊκο;

«Η πανδημία εκτός από την ψυχολογία αλλά και την   οικονομία του κόσμου βλέπουμε ότι βλάπτει σοβαρά και τον αθλητισμό. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα ξεκίνησε προπονήσεις από την 5η Αυγούστου. Σαν διοίκηση προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση του συλλόγου προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είχαν  ήδη αρχίσει να φαίνονται και η ομάδα τις 3 πρώτες αγωνιστικές έπαιξε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν καταστροφική για την ομάδα μας και αγωνιστικά μας έβγαλε εκτός ρυθμού, αφού  σταμάτησαν οι ομαδικές προπονήσεις και αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Εκτός των αγωνιστικών επιπτώσεων είχαμε και οικονομικές επιπτώσεις αφού μέχρι την ημέρα της διακοπής είχαμε δαπανήσει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό ενώ σταμάτησαν και τα έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει από     χορηγίες και διαφημίσεις.

Ως εκ τούτου πιστεύω ότι λάθος ήταν που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με τις συνθήκες που υπήρχαν λόγω του Covid-19».

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος;

«Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι κάτι το οποίο βασανίζει κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ημερομηνία επανέναρξης.  Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να μας δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστεί η ομάδα διότι δε θα γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι              ποδοσφαιριστές μας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι αρκετά δύσκολη η επανέναρξη του πρωταθλήματος κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν και είναι μονόδρομος ώστε τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει να μην χαθούν αλλά και να συνεχίσουν οι Κυριακές μας με ποδοσφαιρικό άρωμα.

Τέλος αρκετά σημαντικό είναι να παρθεί μια απόφαση ώστε να υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στο γήπεδο. Έτσι θα υπάρχει και μία οικονομική ενίσχυση στις ομάδες της Γ’ εθνικής οι οποίες δεν έχουν από αλλού έσοδα».

Υπάρχει κάποια οικονομική ενίσχυση από την Γ.Γ.  Αθλητισμού;

«Το μόνο που βλέπουμε από το κράτος είναι ότι μας αντιμετωπίζει απλά σαν μια ερασιτεχνική κατηγορία αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στα έξοδα είναι σαν επαγγελματική κατηγορία.   Τα  έξοδα των ποδοσφαιριστών καλύπτονται εξολοκλήρου  από τους παράγοντες και θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα ποσά δεν είναι μικρά. Αρκετά παιδιά από τους ποδοσφαιριστές μας με αυτά τα λίγα επιβιώνουν.

Όσο για την επιχορήγηση που είχε πει ο υπουργός μέσω της υποβολής στοιχείων στη ΓΓΑ για τις ομάδες πιστεύω ότι η οικονομική βοήθεια των ομάδων είναι μονόδρομος.

Αλλά το ποσό που ακούγεται ότι αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα της Γ’ εθνικής είναι απαράδεκτο, διότι τα 2500€ που λένε δεν αρκούν ούτε για την πληρωμή εξόδων  2 αγωνιστικών εντός έδρας.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης πρέπει να κοιτάξει με άλλο μάτι το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και να δείξει την στήριξη του με πράξεις και όχι με λόγια».

Τι βλέπετε για το αύριο της ομάδας;

«Έχοντας τον κόσμο δίπλα μας, που αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για μία ομάδα θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν θα λυγίσει!

Αν γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί αλλά και σε περίπτωση διακοπής, η επόμενη σεζόν θα μας βρει ετοιμοπόλεμους.

Θα ήθελα να επαναλάβω πόσο σημαντικός είναι ο      κόσμος που είναι χρόνια δίπλα σε αυτή την ομάδα, και πόσο μάλλον την φετινή σεζόν που αν και υπήρχαν     αρκετά προβλήματα ενίσχυσαν αυτή την ομάδα αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας και βάζοντας διαφημίσεις στο γήπεδο στηρίζοντας έτσι την ομάδα.

Πιστεύω και περιμένω ότι την προσπάθεια μας η τωρινή δημοτική αρχή θα λάβει υπόψη της και θα βοηθήσει έμπρακτα τον ιστορικό σύλλογο μας που αποτελεί διαφήμιση για την πόλη μας.

Τέλος  θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρόεδρο της ομάδας και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Λάμπρο Χρυσανθόπουλο για την επί σειρά ετών προσφορά του στο σύλλογο.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ