Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι χρήσεις του λεμονιού στην ομορφιά

Published

on

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο με πολλές χρήσεις όχι μόνο στην μαγειρική αλλά και στην ομορφιά. Περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο του προσδίδει την ξινή του γεύση, είναι αντισηπτικό, απολυμαντικό και ένας φυσικός παράγοντας που βοηθά στην απόκτηση μιας φωτεινής όψης στο πρόσωπο και πιο ανοικτού χρώματος στα μαλλιά χάρη στις λευκαντικές του ικανότητες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους το λεμόνι βοηθά στην ενίσχυση της ομορφιάς.

1.Λεμόνι και δέρμα

Το λεμόνι είναι ένα τέλειο συστατικό για την επιδερμίδα μας, ειδικά αν έχουμε λιπαρό δέρμα. Οι στυπτικές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση της περιττής λιπαρότητας από το πρόσωπο και το κιτρικό οξύ με τη βιταμίνη C μπορούν να το φωτίσουν. Ωστόσο, να σημειώσουμε πως δεν εφαρμόζουμε το λεμόνι ως θεραπεία το πρωί γιατί μπορεί να δημιουργήσει πάνω στο δέρμα σημάδια επειδή το κιτρικό οξύ αντιδρά με τις ακτίνες του ήλιου. Για αυτόν τον λόγο το εφαρμόζουμε στο δέρμα πριν να κοιμηθούμε το βράδυ και το πρωί δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας πριν βγούμε έξω. Η εφαρμογή γίνεται πολύ απλά τοποθετώντας σε ένα βαμβάκι λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το απλώνουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

2.Απολέπιση χειλιών

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα χείλη μας και τα κάνουν να φαίνονται ξηρά και αφυδατωμένα. Το λεμόνι βοηθά στην ενυδάτωση των χειλιών και στην απολέπισή τους απομακρύνοντας όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους. Πριν λοιπόν να κοιμηθούμε, απλώνουμε στα χείλη μας λίγο χυμό από λεμόνι και βλέπουμε τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί. Τα χείλη μας είναι λεία και απαλά.

3.Λεμόνι και μαλλιά

Αυτή ίσως είναι μια από τις πιο γνωστές χρήσεις του λεμονιού. Το χρησιμοποιούμε στα μαλλιά για να ανοίξουμε το χρώμα τους και να δημιουργήσουμε φυσικές ανταύγειες. Έτσι μπορούμε να βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι φυσικό χυμό από λεμόνι και λίγο λάδι μαλλιών και να το απλώνουμε στα μαλλιά 1 φορά την εβδομάδα και να βγαίνουμε στον ήλιο, ο οποίος βοηθά στο φυσικό άνοιγμα του χρώματος της τρίχας.

4.Λεμόνι και μαύρα στίγματα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το λεμόνι έχει αντιβακτηριακές και στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της λιπαρότητας. Οι απολεπιστικές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων καθαρίζοντας τους πόρους από τους ρύπους, την λιπαρότητα και τις τοξίνες. Με απαλές κινήσεις εφαρμόζουμε με ένα βαμβάκι στην περιοχή που εμφανίζεται το πρόβλημα χυμό από λεμόνι και το αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με κρύο νερό.

5.Λεμόνι και μείωση των σημαδιών

Η έκθεση στον ήλιο, η ακμή, η διατροφή που ακολουθούμε καθώς και άλλοι παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν κάποια σημάδια (πανάδες, κηλίδες) στο δέρμα μας. Για να φωτίσουμε αυτά τα σημάδια και να εξαφανιστούν σταδιακά χρησιμοποιούμε το λεμόνι. Εφαρμόζουμε στην περιοχή τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με κρύο νερό.

6.Λεμόνι και νύχια

Ένας εύκολος τρόπος για να καλυτερέψουμε την όψη και την υγεία των νυχιών μας είναι το λεμόνι. Για να είναι πιο δυνατά και να μην σπάνε αλλά και για να είναι πιο λευκά χωρίς κίτρινους λεκέδες εφαρμόζουμε το παρακάτω μίγμα: αναμιγνύουμε 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μίγμα στα νύχια μας και αφήνουμε να δράσει για 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτό το μίγμα 1 φορά την εβδομάδα και τα νύχια μας θα είναι πιο γερά και γυαλιστερά.

7.Λεμόνι και δόντια

Αν θέλετε να αποκτήσετε λευκά και αστραφτερά δόντια χωρίς να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο, δοκιμάστε το λεμόνι. Μπορείτε να κόψετε μια φέτα λεμονιού και να την χρησιμοποιήσετε σαν οδοντόβουρτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε φυσικά ένα πιο λευκό χαμόγελο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ