Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντ. Τσουκαλάς: «Ασφαλείς να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια» – Επανεκκίνηση σε Δημοτικά- Νηπιαγωγεία

Published

on

Ξεκινούν και πάλι από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα μαθήματα δια ζώσης στις σχολικές μονάδες της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης – Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία και μονάδες ειδικής αγωγής. Ταυτόχρονα επαναλειτουργούν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ήδη οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές αυτές μονάδες ανέλαβαν υπηρεσία από την  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Για τη επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με:

Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς: Για τους εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου από  9 π.μ. έως 3 μ.μ.

Επίσης έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Ταυτόχρονα με τα πρόσθετα μέτρα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, συμπεριφορές σε διαλλείματα κλπ.

Ντ. Τσουκαλάς: «Ασφαλείς να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια»

Σε επικοινωνία του Nafsweek με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά τονίστηκε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί σχολαστικός καθαρισμός σε όλες τις σχολικές μονάδες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά. Ταυτόχρονα μας ανέφερε πως ήδη από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν μοιραστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια τα απαραίτητα tablets,  μια και οι μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τα διαδικτυακά μαθήματα. Όσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία τα tablets θα μοιραστούν εντός της εβδομάδας. «Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να είναι υγιείς, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία όλων μας, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο Ντίνος Τσουκαλάς.

#  Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκίνησαν  με εξ αποστάσεως εκπαίδευση σήμερα Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ