Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα με click away και click in shop

Published

on

Το “Πράσινο φως” έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι  για το άνοιγμα των καταστημάτων με click away στις κόκκινες περιοχές και click in shop στις υπόλοιπες περιοχές.

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων με τις μεθόδους click-in-shop και click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η εισήγηση βέβαια περιλαμβάνει περαιτέρω περιορισμούς για τις περιοχές με αυστηρό lockdown.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, καθώς η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εστίασε αποκλειστικά στο άνοιγμα της αγοράς και τους σχετικούς περιορισμούς.

Πως θα λειτουργήσει η αγορά

Συγκεκριμένα, καταστήματα στη χώρα θα ανοίξουν με τις μεθόδους click-in-shop και click away, το ραντεβού, που θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS, όμως για τη μετάβαση στο κατάστημα και την αγορά των προϊόντων να περιορίζεται στις 2 ώρες.

Παράλληλα θα ισχύει και περιορισμός ατόμων εντός του καταστήματος, ανάλογα με το εμβαδόν σε μαγαζιά που θα λειτουργήσουν με click-in-shop.

Εξαιρέσεις θα ισχύσουν για στις «κόκκινες περιοχές», που προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων. Οι επιστήμονες έκριναν πως στις περιοχές με αυστηρό lockdown όσα καταστήματα ανοίξουν θα λειτουργήσουν με click away.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Αυξάνεται το πρόστιμο στα 500 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες

«Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», είπε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Το πρόστιμο αφορά άσκοπες μετακινήσεις όπως κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως μετακινηθεί χωρίς SMS στο 13033, τη χρήση μάσκας αλλά και μετακινήσεις εκτός νομού.

Ωστόσο, όπως τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, «αυτή η θετική πορεία δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως τα επόμενα βήματα είναι προδιαγεγραμμένα, δηλαδή: «διατήρηση μέτρων προστασίας, προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, στοχευμένα περιοριστικά μέτρα και εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού».

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ