Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας τόνος πλαστικά καπάκια από το Εργατικό Κέντρο

Published

on

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας (ΕΚΝΔ) και η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας παρέδωσαν την Τρίτη  31 Ιουλίου 2018 σε εταιρεία ανακύκλωσης  970 κιλά πλαστικά καπάκια.

Η δράση της συλλογής πλαστικών καπακιών έχει διπλό  σκοπό:  α) περιβαλλοντικό, δηλ. να συνειδητοποιήσουν όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτονται δεν είναι σκουπίδια αλλά έχουν οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος και β) κοινωνικό για να ενισχυθούν φορείς που βοηθούν ΑΜΕΑ και έχουν ανάγκη το αμαξίδιο.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της 2ης φάσης της πρωτοβουλίας αυτής το ΕΚΝΔ και η ΕΕΚΕ ευχαριστούν θερμά:  Όλους, όσοι βοήθησαν να συγκεντρωθούν τα πλαστικά καπάκια και ιδιαίτερα τον σύλλογο και τους μαθητές το 6 Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

Τον Δήμο Ναυπακτίας για την διάθεση φορτηγού αυτοκινήτου. Την Κοινοπραξία Ferry Boat  «Ο Άγιος Νικόλαος»   για την δωρεάν μετακίνηση στο Πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ και η ΕΕΚΕ Παράρτημα Ν&Δ συνεχίζουν  την πρωτοβουλία συλλογής πλαστικών καπακιών δυναμικά και καλούν τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις της περιοχής να συνδράμουν με πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών (νερού, χυμού, γάλακτος, απορρυπαντικών, αναψυκτικού κλπ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ