Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

“ΦΛΟΓΑ” Κάθε λαμπάδα και ένα παιδικό χαμόγελο

Published

on

«Η Φλόγα» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις. Αντίστοιχο γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Ναύπακτο.

Το έργο της «Φλόγας»

Η ανέγερση και λειτουργία «Σπιτιών» φιλοξενίας οικογενειών απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους.

Εφαρμογή Προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι» σε συνεργασία με τα Ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών Νοσοκομείων, με στόχο την Ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας,

Συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα Ογκολογικά τμήματα των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων Αγία Σοφία και Π.& Α. Κυριακού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά αξιοπρεπή και αποτελεσματική θεραπεία. Στα πλαίσια αυτά η Φλόγα χρηματοδοτεί την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, την πρόσληψη ιατρών και άλλου προσωπικού υποστήριξης, την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων, ενώ η ίδρυση και λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικού τμήματος Παίδων στο Νοσοκομείο Π.& Α. Κυριακού οφείλεται στον αγώνα των γονιών της Φλόγας.

Χρηματοδότηση ταυτοποίησης δειγμάτων μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ.

Κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οικονομική στήριξη – κατά το δυνατόν – των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών. Συνεργασία με τις κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo στην Ιταλία για τη φιλοξενία των παιδιών κάθε καλοκαίρι.

Συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού.

Η «Φλόγα», παρεμβαίνει και διεκδικεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας την καθιέρωση θεσμικού πλαισίου που να διέπει την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας και προσπαθεί να ενημερώσει σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσει τις προκαταλήψεις.

Στο κατάστημα της «Φλόγας» στην Ναύπακτο, που λειτουργεί επί της οδού Τζαβέλα για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα,  θα βρείτε πλούσια συλλογή από λαμπάδες, αβγά και χειροτεχνήματα, φτιαγμένα με αγάπη και φαντασία από παιδιά,     γονείς και φίλους εθελοντές. Αγοράζοντας το ελάχιστο από την Πασχαλινή έκθεση της «Φλόγας» είναι βέβαιο ότι βοηθάτε στο μέγιστο τον αγώνα που ο Σύλλογος καθημερινά δίνει.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ