Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δ’ Θεολογικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

Published

on

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ναύπακτο πραγματοποιήθηκε,  με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιεροθέου, το Δ’ Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, με γενικό θέμα «Η Θεολογία στην Τουρκοκρατία».

Στην  ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως παρέστησαν οι Αρχές του τόπου, Κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και πολλοί πιστοί.

Το Συνέδριο άρχισε με επίκαιρους ύμνους από χορό ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Παντελή Αναστασόπουλο και αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος κήρυξε την έναρξή του.

Ὁ Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ανέγνωσε το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για το Συνέδριο, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ανέγνωσε το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου της Ιεράς Συνόδου κ. Ιερωνύμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές  και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και Ναυπάκτου Χρήστος Παΐσιος.

Οι εισηγήσεις και τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές ήταν: Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος: «Η Θεολογία στην Τουρκοκρατία».

Μαρίνα Κολοβοπούλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α: «Ἡ προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Γένος κατά την Τουρκοκρατία».

Επίσκοπος Ἀβύδου Κύριλλος, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.: «Η αλληλογραφία του Πατριάρχου Ιερεμίου Β΄ με τους θεολόγους της Τυβίγγης».

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.:  «Ο μύθος περί ξένων επιδράσεων στα έργα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη».

Λάμπρος Σιάσος, Καθηγητής Α.Π.Θ.: «Υπήρξε Μεθόδιος ὁ Ανθρακίτης «τέρας αποφώλιον»; Ζητήματα θεολογικής ακρισίας κατά τον ΙΗ΄ αιώνα».

Γεώργιος Παναγόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Ε.Α. Βελλάς: «Η Φιλοκαλία των Αγίων Μακαρίου και Νικοδήμου ως συνέχεια της Εκκλησιαστικής Παραδόσεως».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ