Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία στην Περίστα για τις κατολισθήσεις – Περιμένουν ακόμα τις μελέτες…

Published

on

Με αφορμή την πρόσφατη αυτοψία στις κατολισθήσεις που εμφανίστηκαν από το 2011 και επιδεινώθηκαν με νέες το 2015, στην ΤΚ Περίστας, ο πρόεδρος της Κοινότητας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Μετά από έγγραφο του προέδρου της Κοινότητας Περίστας και ενέργειες της Περιφ. Δυτ. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5-1-2022 αυτοψία από το ΕΑΓΜΕ στην κοινότητά μας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση των καθιζήσεων και κατολισθήσεων που εκδηλώθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του διημέρου 11-12 Δεκεμβρίου 2021.
Κατά την αυτοψία από το ΕΑΓΜΕ έγινε καταγραφή της όλης κατάστασης και θα συνταχθεί σχετική έκθεση με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Τονίστηκε όμως ότι άμεσα πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοίγματα σε δρόμους, πλακοστρώσεις και τοιχοποιίες για την αποφυγή επιδείνωσης της κατάστασης από την εισροή υδάτων σε αυτές.
Επίσης πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες στις θέσεις των κατολισθήσεων του 2015 από τις γεωτρήσεις και να υλοποιηθούν τα προτεινόμενα έργα.
Για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας (κλείσιμο ρωγμών, προστασία δικτύου ύδρευσης κλπ.) έχουν ενημερωθεί εγγράφως τόσο ο Δήμος Ναυπακτίας όσο και η ΔΕΥΑΝ.
Να υπενθυμίσουμε ότι είναι σε εκκρεμότητα ακόμα οι μελέτες αντιμετώπισης των κατολισθήσεων που εκδηλώθηκαν το 2015, κάτι που επιδεινώνει συνολικά την κατάσταση στην Κοινότητα μας λόγω της μη λήψης των απαραίτητων μέτρων ύστερα από την εκδήλωση καθιζήσεων, κατολισθήσεων και σε νέα σημεία.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Πελέκης Δημήτριος

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ