Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανεκλογή Γ. Σιμάκη στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

Ολοκληρώθηκαν σήμερα  Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022,  σε δια ζώσης συνεδρίαση στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα του Δημοτικού συμβοουλίου Ναυπακτίας , οι δημαιρεσίες  για την εκλογή προεδρείου του Σώματος καθώς και την εκλογή   των μελών της  Οικονομικής Επιτροπής και στην Επιτροπή  Ποιότητα Ζωής  του δήμου.

Κατά την διαδικασία, η πρόταση της δημοτικής αρχής για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πλειοψήφισε, με τον Γιώργο Σιμάκη να επανεκλέγεται με 14 θετικές ψήφους,  2 λευκά και 1 άκυρο, επί συνόλου 17 ψηφισάντων.

Να σημειωθεί πως από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου του Σώματος απείχε η δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού συμβουλίου προτάθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης  Κονίδας, ενώ από την ΑΔΚΝ για τη θέση του γραμματέα προτάθηκε ο Γιάννης Μπουλές, όπου και εκλέχθηκαν λαμβάνοντας 20 και 21 θετικές ψήφους αντίστοιχα- επί συνόλου 22 ψηφισάντων.

Ο νέος πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Σιμάκης ευχαρίστησε τόσο αυτούς που τον ψήφισαν, όσο και αυτούς που δεν ήταν η επιλογή τους για τη θέση του προέδρου.

Σε δήλωσή του για την επανεκλογή του Γ. Σιμάκη ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας δήλωσε:
“Ο Γιώργος Σιμάκης, όπως απέδειξε τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που μας επέβαλλε η πανδημία, ανταπεξήλθε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και περισσό ζήλο στα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας. Σεβόμενος πάντα το σύνολο των συναδέλφων πράττει κατά νόμο και με υψηλό αίσθημα συνείδησης.
Είμαι βέβαιος, ότι η ανανέωση της θητείας του στη θέση του Προέδρου διασφαλίζει στο ακέραιο τη λειτουργία του κορυφαίου οργάνου του Δήμου μας.
Τον ευχαριστώ και ως Δήμαρχος, αλλά και προσωπικά για την εν γένει προσφορά του και την άψογη συνεργασία μας”.

Οικονομική Επιτροπή

Για μέλη της οικονομικής επιτροπής η “Συνεργασία πολιτών” πρότεινε τον  Γιάννη  Παπαιωαννίδη και τον Ζαχαρία Χοχτούλα, η Ενωτική πρωτοβουλία πρότεινε τον Νίκο Δημητρόπουλο και Γιώργο Σιαμαντά από την ΑΔΚΝ ο Γιάννης Μπουλές, με τον Γιώργο  Κοτρώνη να θέτει και αυτός από την πλευρά του υποψηφιότητα. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία της αντίδρασης Μπουλέ, δηλώνοντας  ότι από τον Σεπτέμβριο η παράταξη της ΑΔΚΝ εκπροσωπείται μόνο από τον επικεφαλή της, τονίζοντας πως   οι κ.κ  Κοτρώνης, Τσέλιος, Καραδήμας και Μουχτούρης δεν ανήκουν πλέον σε αυτή.

Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι:  Γ. Παπαιωαννίδης, Ν. Δημητρόπουλος, Γ. Κοτρώνης και Ντ. Τσουκαλάς.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι:  κύριοι Ζ. Χοχτούλας, Λ. Χρυσανθόπουλός, Χ. Καραδήμας και Ντ. Ζορμπάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ