Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΣΤΑΤ:  Εκτίναξη του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο

Published

on

Στο 7,2% εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός από 6,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον μήνα Μάρτιο είδαμε και νέες αυξήσεις σε καυσιμα κλπ, που σημαίνει ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου δεν θα είναι ευοίωνα.

Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 1,1%.

Ο μέσος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή – ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,6%.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 78,5% τον τελευταίο χρόνο και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 71,4%, ενώ κατά 41,5% ακριβότερο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στα είδη διατροφής, αυξήσεις 16,8% σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στα έλαια και λίπη, 15,2% στα λαχανικά, 14,4% στο αρνί και το κατσίκι.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο, καταγράφηκε αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου (-23%), αν και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 9,4% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 8,5%.

Τα νωπά λαχανικά ήταν κατά 16% ακριβότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ ανατιμήσεις 2,8% καταγράφηκαν στα νωπά φρούτα, 4,5% στις πατάτες, 2,1% στο γιαούρτι και 1,2% στο μοσχάρι.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ