Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων

Published

on

Η Greek Instagramers Events και Σύλλογος «Ναύπακτος, Πολιτιστικές Διαδρομές» συνδιοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας “my_greece”.

Η πολυταξιδεμένη έκθεση #My_Greece κάνει στάση στην Ναύπακτο και παρουσιάζεται στον Πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία» του πολιτιστικού συλλόγου «Ναύπακτος, Πολιτιστικές Διαδρομές».

Εγκαινιάζεται στις 26/10, στην έναρξη της εορταστικής περιόδου για τον πολιούχο Ναυπάκτου, Άγιο Δημήτριο και θα διαρκέσει έως 4/11.

Την έκθεση διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα Greek Instagramers Events, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη με πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις που συσπειρώνουν τους φίλους αυτής της τέχνης και προσφέρουν ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Η έκθεση #My_Greece έχει ήδη παρουσιαστεί σε Αθήνα, Χανιά, στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia –  Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στο 18o Athens Technopolis Jazz Festival και επίσης φιλοξενείται μόνιμα εν πλω, στο F/B «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση ομώνυμου φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Το λεύκωμα έχει διακριθεί στα Public Book Awards ως ένα από τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία στην κατηγορία Ευ Ζην.

Ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών προσφέρεται στην Κιβωτό του Κόσμου για την οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, η ομάδα Greek Instagramers Events διοργανώνει επίσης το  Σάββατο 27/10 στις 11:00 μία μοναδική φωτογραφική εξόρμηση στην πανέμορφη Ναύπακτο. Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία του Λιμανιού και  παρουσία ξεναγού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς της Ναυπάκτου και να τους αναδείξουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Εγκαίνια έκθεσης  26/10, ώρα 19.00 – Ανοιχτά για το κοινό από 26/10/2018 έως 4/10/2018, καθημερινά από 10:30 – 13:00 & 17:30 – 21:00 – Είσοδος Ελεύθερη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ