Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πίεση για την Ανάπλαση από την Συντονιστική Επιτροπή

Published

on

Μετά την συνάντηση πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της ανάπλασης στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, σήμερα Τετάρτη πραγματοποίησαν αυτοψία σε τμήμα της ανάπλασης.

Τα μέλη της επιτροπής και φορείς, όπως ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γούλας,  ο εκπρόσωπος της  δημοτικής παράταξης ΑΔΚΝ Δημήτρης Καρκατσούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δανανέλλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Μυρτώ Κιμινουλάκη –  Πλουμή, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και  ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας Βασίλης Μπαρπαγιάννης βρέθηκαν σε ένα από τα ημιτελή τμήματα του έργου της ανάπλασης, στην οδό Αγελάου.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη της Επιτροπής ανέφεραν:

Μυρτώ Κιμινουλάκη – Πλουμή (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου) :

«Το έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου είναι το πιο σημαντικό έργο του τόπου, ένα έργο που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής, για πάρα πολλούς λόγους. Το καλλωπιστικό μέρος που ίσως λίγους ενδιαφέρει, με πιο σημαντικό το κομμάτι της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Δεν γίνεται τον 21ο αιώνα να πίνουμε νερό από αμίαντο και να έχουμε βρώμικες θάλασσες. Θέλουμε αυτή η πόλη να απογειωθεί έχει όλες τις δυνατότητες. Οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και το έργο της ανάπλασης είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ένας σοβαρός λόγος που θα έρθει τουρισμός σε αυτή την πόλη.

Πραγματικά με στενοχωρεί που αυτό το έργο έχει πέσει στην αδράνεια είναι κρίμα.      Η μελέτη έχει δυνατότητες να τροποποιηθεί και να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Όχι μόνο η Δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου αλλά όλες οι παρατάξεις το φωνάζουμε πώς το έργο αυτό είναι σημαντικό για την πόλη».

Θέμης Δαβανέλλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας επαγγελαμτοβιοτεχνών):

«Επισκεφθήκαμε σήμερα ένα τμήμα της ανάπλασης, εκφράζοντας την αγανάκτησή μας σαν Ομοσπονδία που έχουμε αναλάβει και το συντονισμό της επιτροπής για το έργο και σαν φορείς, για ένα έργο που έχει σταματήσει και έχει τελματώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και δεν μιλάμε για το κυρίως έργο επί της οδού Τζαβέλα γιατί εκεί είναι μεγάλο το πρόβλημα λόγω της υδροδότησης μέσω του αμίαντοσωλήνα που υπάρχει και του διαχωρισμού των λυμάτων.

Αυτή εδώ είναι μία κίνηση όλων των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των φορέων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και του τεχνικού Επιμελητηρίου, μία κίνηση που δεν έχει σε καμία περίπτωση αντιπολιτευτική μορφή, παρά μόνο εκφράζει την επιθυμία όλων μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.

Είναι ένα έργο την αναγκαιότητα του οποίου τη γνωρίζουμε όλοι για την πόλη και θεωρούμε ότι σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου ότι αν ένα έργο τέτοιας σπουδαιότητας σταματήσει αυτό τον καιρό, αυτό σημαίνει ότι η Ναύπακτος μετά από 10 χρόνια, σύμφωνα πάλι με τη ρήση του δημάρχου, θα ξαναδεί ένα τέτοιας σπουδαιότητας έργο.

Ως συντονιστική επιτροπή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε να δουν οι αρμόδιοι πού είναι το πρόβλημα και δεν προχωράει αυτό το έργο. Προσπάθεια που είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και προς την περιφέρεια και προς το δήμο, με στόχο και σκοπό να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο για τη Ναύπακτο».

Γιώργος Γούλας ( Δημοτικός σύμβουλος):

«Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης ήρθαμε επιτόπου στο υπό εξέλιξη έργο της ανάπλασης για να διατρανώσουμε την θέλησή μας για την ολοκλήρωση του. Ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης του και δυστυχώς βλέπουμε ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα και έχει φτάσει η καθυστέρηση του αυτή στα επίπεδα του εμπαιγμού, καθώς προχωρούν κάποιες εργασίες πάρα πολύ αργά.

Το σημαντικότερο κομμάτι του έργου επί της οδού Τζαβέλλα, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου, κομμάτι που αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στην ύδρευση και την αποχέτευση στο κέντρο της πόλης. Έργο που θα λύσει σημαντικά θέματα υγείας και καθαριότητας για την πόλη.

Βλέπουμε λοιπόν ότι για ένα έργο όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο δήμαρχος αν χαθεί θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ενός αντίστοιχου, να καρκινοβατεί. Αυτό μας ανησυχεί και  όλες οι παρατάξεις και οι φορείς θέλουμε την ολοκλήρωση του.

Θέλουμε να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση, με την καλή έννοια, προς τη δημοτική αρχή, να κάνει την επίβλεψη αυτή που πρέπει, να κάνει και όλες εκείνες τις ενέργειες διοικητικά για την σύντομη και σωστή ολοκλήρωση του έργου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι αυτό το κομμάτι του δρόμου της οδού  Αγελάου που εδώ και ένα χρόνο γίνονται εργασίες για μία απλή πλακόστρωση ενός δρόμου, χωρίς καμία κυκλοφορία, χωρίς καμία δυσκολία. Πραγματικά ο κόσμος αναρωτιέται.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα πιέσουμε και θα κάνουμε το καθετί δυνατόν για την ολοκλήρωση του έργου».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ