Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος οι ανεμογεννήτριες στη Βαράσοβα – ανακλήθηκε η απόφαση

Published

on

Με την ανάκληση του αιτήματος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δημιουργία αιολικού πάρκου στο όρος Βαράσοβα της  ΔΕ Χάλκειας, δόθηκε οριστικό τέλος στο θέμα που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας φτάσαμε στο αυτονόητο, την μη εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο ξεχωριστό αυτό σημείο τόσο από θρησκευτικής – ιστορικής όσο και από τουριστικής πλευράς του Δήμου Ναυπακτίας.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας σημειώνει:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακάλεσε οριστικά τη βεβαίωση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Βαράσοβα, μετά την υποβολή αιτήματος της εταιρείας «Wind Energy Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Η υποβολή της αίτησης ανάκλησης κατατέθηκε κατόπιν συνεννόησης, αλλά και πιέσεων που ασκήθηκαν, όπως είναι γνωστό, τόσο από τον Δήμο Ναυπακτίας όσο και από το σύνολο των τοπικών φορέων.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα με τις συνεχείς συζητήσεις με την εταιρεία προκειμένου να γίνει αντιληπτή η μοναδικότητα και η ιστορικότητα του σημείου, ο Δήμος Ναυπακτίας είχε προσφύγει, ως όφειλε εντός 30 ημερών, κατά της αρχικής απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Διαδικασία που ωστόσο μετά την ανάκληση κατέστη άνευ σημασίας».

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ