Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

4ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλ/νίας: Έναρξη με Άδωνι Γεωργιάδη

Published

on

Με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου  Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας  στην Τριχωνίδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο γεύμα που του παρέθεσε το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία, που κατά τον ίδιο χαρακτηρίζεται αφ’ ενός από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και αφ’ ετέρου στις προκλήσεις που υπάρχουν λόγω της παγκόσμιας αναταραχής, που προκύπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αυτό που συμβαίνει. είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο δείκτης PPI στη Γερμανία τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 33,8%, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1949. Θα έρθει και εδώ αυτή η αύξηση, εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει, όσο κρατά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες δυσκολίες, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη όμως στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ευοίωνα μηνύματα πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας παρθένος τόπος και έχει πάρα πολλά περιθώρια για επενδύσεις και ανάπτυξη. Δήλωσε αισιόδοξος για την επικείμενη επένδυση στον τομέα των mega yachts στο Πλατυγιάλι καθώς επίσης και για επενδύσεις στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών μετά τη θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιότυπη αναπτυξιακή απομόνωση που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να είναι ισόρροπη, δυστυχώς όμως η Πολιτεία διαχρονικά κοιτάζει ανατολικά. Ο δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να γίνουν πολλά στον τομέα των υποδομών και των οδικών αξόνων της περιοχής.

Για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χαιρετισμό στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης, σταχυολογώντας τις δράσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στα προγράμματα για την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων στην περιοχή, που αγγίζουν τα 190 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ αυτών και οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν με τα λεγόμενα covid προγράμματα. Και πρόσθεσε πως πρόσφατα η Περιφέρεια ενεργοποίησε ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρές και όχι μόνο επιχειρήσεις στην περιοχή. Θα πρέπει όπως ανέφερε και οι τράπεζες να ρισκάρουν, όπως ρισκάρουμε καθημερινά και εμείς οι επιχειρηματίες. Ο Π. Τσιχριτζής στάθηκε επίσης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής όπως είναι το Πλατυγιάλι, αλλά και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν όπως η έλλειψη υποδομών.

Χαιρετισμούς ακόμα κατά την έναρξη του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας απεύθυναν ο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Σπήλιος Λιβανός καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής απένειμε στον Αδ. Γεωργιάδη αναμνηστικό με το σήμα του Επιμελητηρίου, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές του συνεδρίου τίμησαν τον Π. Τσιχριτζή για την πολυετή προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ