Αν οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία, τα λουκέτα ήταν τα “δώρα” της κρίσης, η ακρίβεια είναι “δώρο” της ανάκαμψης…
Παράγοντας που “καταπίνει” το εισόδημα μας είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που ήδη τις έχουμε “νιώσει” και έρχονται ακόμα μεγαλύτερες μέσα στο καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι “πράσινη ανάπτυξη”, σημαίνει πιο ακριβό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το κόστος εκτινάσσεται περαιτέρω από το υπόλοιπο πακέτο της “πράσινης μετάβασης” (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων κ.ά.).
Καλούμε όλους τους εργατοϋπαλλήλους της Ναυπακτίας και Δωρίδας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους απόμαχους της δουλειάς, να διαδηλώσουμε τη Πέμπτη 26 Μάη και ώρα 10:30 το πρωί στα γραφεία της Δ Ε Η Ναυπάκτου ενάντια στης υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ πού αφανίζουν τούς μισθούς μας και τις συντάξεις μας, οδηγώντας μας στην εξαθλίωση και τη φτώχεια .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΝΔ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΩΡΙΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΠΕΙΛΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
Ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένας όρος στα συμβόλαια των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας που τους δίνει το δικαίωμα να αλλάζουν το κόστος πώλησης της κιλοβατώρας ανάλογα με το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας ή τις διεθνείς τιμές – και ποιος είναι αυτός που καθορίζει αυτό το κόστος; Δεν είναι άλλος από το “Χρηματιστήριο Ενέργειας” δηλ. μια Α.Ε. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι ενεργειακές συναλλαγές έχουν φύγει από έλεγχο του κράτους και πραγματοποιούνται με όρους αγοράς από τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της «πράσινης» μετάβασης
ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χαρατσιών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.
- Καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις. Αναστολή χρεών και διαγραφή τμήματος λογαριασμών ρεύματος.
- Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων».