Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επιχειρούμενες αλλαγές στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

Published

on

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα Διαχωρισμού κράτους εκκλησίας και τα όσα το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε  ανακοίνωσή της αναφέρει:

 

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποκτήσει πολιτικό πλεονέκτημα ανοίγει προεκλογικά ζητήματα και εργαλειοποιεί ακόμη και την Εκκλησία, δείχνοντας ότι δεν σέβεται ακόμη και θεσμούς που στήριξαν διαχρονικά την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο θέμα ως διμερές παζάρι, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το Πατριαρχείο.

Ο κ. Τσίπρας «έστησε» αυτή την ιστορία αφενός για να ισχυριστεί ότι δήθεν προχωρά στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και αφετέρου για να εξαπατήσει τους πολίτες, ισχυριζόμενος ότι βρήκε τάχα τον δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο ώστε να διορίσει και άλλους πολιτικούς πελάτες του.

Υπενθυμίζουμε ότι:

o        Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είχε γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και υιοθετήθηκε καθυστερημένα, πρόχειρα και λανθασμένα από την Κυβέρνηση Τσίπρα.

o        Με τη «συμφωνία» Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού αφενός δεν υπάρχει κανένα όφελος για το δημόσιο ταμείο και αφετέρου εγείρονται σοβαρά προβλήματα ομηρίας των ιερέων καθώς και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα των κληρικών.

o             Στη χώρα μας η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός ολόκληρου λαού. Γι’ αυτό, η ρύθμιση των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει κρυφά από το λαό, χωρίς το λαό και, πολύ περισσότερο, απέναντι στο λαό.

o             Χρέος των κυβερνήσεων είναι να ενώνουν και όχι να διχάζουν την κοινωνία προκειμένου να πετύχουν μικροπολιτικά οφέλη.

Η πρόσφατη απόφαση της Ιεραρχίας επιβεβαίωσε ότι το μόνο «θαύμα» που πέτυχε ο κ. Τσίπρας ήταν να προκαλέσει ένα σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, το οποίο κανείς δεν ξέρει πώς θα λυθεί.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να επιβιώσει πολιτικά δείχνει ότι δεν σέβεται θεσμούς που σεβάστηκαν ακόμη και κατακτητές.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι:

o             Οι σοβαρές προκλήσεις αντιμετωπίζονται μόνο από σοβαρές κυβερνήσεις και δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα κυβερνάται από μια κυβέρνηση η οποία δεν διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό.

o             Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή που να δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους κληρικούς.

o             Ο απλός ιερέας αποτελεί στήριγμα κάθε τοπικής κοινωνίας.

o             Η μισθοδοσία των κληρικών ως λειτουργών αποτελεί ζήτημα το οποίο υπόκειται σε ειδικό νομικό καθεστώς.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί μια αδίστακτη κυβέρνηση η οποία μετά τη σοβαρή ζημιά που έχει επιφέρει στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και σε άλλους κρίσιμους τομείς, αποδομεί συστηματικά τον κοινωνικό ιστό προκειμένου να κερδίσει μικροκομματικά-εκλογικά οφέλη».

Το κείμενο – ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Τσερπέλης Νικόλαος, ο αντιπρόεδρος- γραμματέας Μακκός Νικηφόρος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Λουκόπουλος Αριστείδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ