Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκινητικές στιγμές στο λιμάνι της Ναυπάκτου για τους μικρούς ήρωες που έδωσαν ζωή με την δωρεά οργάνων

Published

on

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Περίσσεψε η συγκίνηση με τους γονείς και όχι μόνο των μικρών ηρώων να δακρύζουν ακούγοντας τα ονόματα και αντικρίζοντας τα άσπρα μπαλόνια με τα ονόματα των παιδιών τους να πετάνε στον ουρανό.

Στο πλαίσιο της βράβευσης των γονιών των παιδιών που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας  και έδωσαν ζωή με την δωρεά οργάνων τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας,  η πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ναυπάκτου Μυρτώ Πλούμη – Κιμινουλάκη, αθλητικά σωματεία της περιοχής, εθελοντές από την ομάδα ΣΥΝάνθρωποι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετός κόσμος.

Ταυτόχρονα έγινε και μια συμβολική κωπηλατική πορεία από τους αθλητές του Κωπηλατικού συλλόγου Πάτρας και του Ναυτικού Ομίλου Ναυπάκτου, με εκκίνηση από τον χώρο του Ναυτικού ομίλου Ναυπάκτου στο Γρίμποβο και τερματισμό στο λιμάνι της Ναυπάκτου, με συμμετέχοντα μάλιστα και τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ