Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καυγάς» Δήμου και φιλόζωων

Published

on

Κόντρα Δήμου και φιλόζωων φαίνεται να έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την σίτιση των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στην ζώνη ευθύνης του Δήμου Ναυπακτίας.

Τι λέει ο νόμος

Αρμόδιες αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους, είναι οι δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα.

Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι εγγεγραμμένα στο ΕΜΖΣ συνεργάζεται με στόχο  την αποτελεσματική υλοποίηση προγραμμάτων περισυλλογής και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε κατάλληλα διαμορφωμένα καταφύγια που είναι εγγεγραμμένα στο ΥποΜητρώο Καταφυγίων Ζώων Συντροφιάς, τον εμβολιασμό, τη στείρωση και τη σήμανση αδέσποτων ζώων, την περίθαλψη με υποστήριξη κτηνιάτρου των ασθενών ή τραυματισμένων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τη μέριμνα για την υιοθεσία τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.

Τα αδέσποτα της Ναυπάκτου δεν έχουν τροφή!

Σε ανακοίνωση του Σωματείο «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» καταγγέλλει την δημοτική αρχή πως τους τελευταίους 8 μήνες ο Δήμος έχει αφήσει χωρίς  τροφή εκατοντάδες αδέσποτα, με το χρέος στα δυο συνεργαζόμενα     μαγαζιά με τις τροφές να ανέρχεται στις 8.000 ευρώ.     Αναφέρουν επίσης πως με ομόφωνη απόφαση όλων την μελών του σωματείου θα σταματήσουν τη δράση τους και θα «κλείσουν» το καταφύγιο, με συνέπεια τα αδέσποτα να κατακλύσουν την πόλη.

«Οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή …γιατί  πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΪ́ΣΟΥΜΕ!  Αυτή είναι η τελευταία μας έκκληση βάσει των τωρινών δεδομένων…» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου.

Τι λέει ο Δήμος

Στον αντίποδα, και σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Ζορμπά, τονίστηκε ότι ο Δήμος   Ναυπακτίας  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ που λαμβάνει από το κράτος,   έχει ήδη διαθέσει και θα διαθέσει μέχρι το  τέλος του χρόνου ποσό άνω των 70.000 ευρώ για τροφές και 37.000 ευρώ για  στειρώσεις των αδέσποτων ζώων, ενώ ήδη είναι έτοιμος διαγωνισμός για ανάθεση της δράσης για στειρώσεις, μια και το προηγούμενο πρόγραμμα που «έτρεχε» μέχρι σήμερα ολοκληρώνεται.

Επισημάνθηκε δε, αναφορικά με τα δυο «καταφύγια» αδέσποτων σε Μακύνεια και Πούντο, πως από δικά του έξοδα βοηθά στη λειτουργία τους, με τον Δήμο να  συνδράμει και αυτός με διάφορα υλικά (περίφραξη κλπ).  Επίσης επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί δυο άτομα φιλοζωικής για 1+1 χρόνο με σύμβαση για την περισυλλογή των ζώων.

Ταυτόχρονα τονίστηκε πως το ποσό που διέθετε ο δήμος το 2019 ήταν 30.000 ευρώ ενώ για το 2021-22, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, αυτό ανέρχεται στα 70.000 + 37.000 και πλέον  ευρώ, ποσό που στο μεγαλύτερο ποσοστό του  διαχειρίστηκαν οι Φιλοζωικές.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται τα ποσά που διατέθηκαν διαχρονικά από τον Δήμο Ναυπακτίας για σίτιση, περίθαλψη κλπ  αδέσποτων ζώων καθώς και οι ελάχιστες κρατικές χορηγήσεις για τον σκοπό αυτό.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ