Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βοήθεια στο Σπίτι: Αυξάνεται ο αριθμός των προσλήψεων στους δήμους

Published

on

Αυξημένος σε σχέση με όσους υπηρετούν σήμερα θα είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο αριθμός των προσλήψεων στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με βάση την καταγραφή που έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι, σήμερα, στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότεροι από 2.900 (σ.σ. για την ακρίβεια 2.956).

Ωστόσο, καθώς από την επικοινωνία με τους δήμους αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» επιβεβαιώνονται ελλείψεις προσωπικού, το ΥΠΕΣ είναι έτοιμο να αυξήσει τις συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο αριθμός αυτός θα προσεγγίσει τις 3.600.  Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθούν οι δήμοι να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα και να προσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους.

 Αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους

Το 80% της προϋπηρεσίας για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πάνω από εφτά έτη σχεδιάζει να μοριοδοτήσει η κυβέρνηση.

Τη σχετική ρύθμιση για την αυξημένη μοριοδότηση ετοιμάζουν οι νομικοί των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας σε συνεννόηση και με το ΑΣΕΠ, το οποίο στη συνέχεια θα καταρτίσει και θα εκδώσει την προκήρυξη στις αρχές Ιανουαρίου 2019.

Στα πρότυπα της «βελτιωμένης εκδοχής της 3Κ/2018», στόχος είναι να προβλέπει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας με 17 μόρια το μήνα για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος επί εφτά συναπτά έτη στο θα μοριοδοτηθεί για 67 μήνες (80% του συνολικού χρόνου εργασίας του) επί (πιθανότατα, όπως και στην 3Κ) 17 μόρια το μήνα, δηλαδή θα λάβει 1.139 μόρια. Ενώ ένας συνάδελφός του που εργάζεται στο πρόγραμμα 15 συναπτά έτη θα μοριοδοτηθεί για 144 μήνες (επίσης το 80% του συνολικού χρόνου που προσφέρει τις υπηρεσίες του), δηλαδή, θα λάβει 2.448 μόρια.

Με αυτό τον τρόπο στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το σύνολο των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για πάνω από εφτά χρόνια θα προσληφθεί μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ