Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση της Αγγελικής Σμπούκη σε Γκίζα για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΝ

Published

on

Με ανοικτή επιστολή της η τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη απαντά στα όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για τα οικονομικά της επιχείρησης. Αναφέρει:

«Προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γκίζα

Κύριε Δήμαρχε

Με ικανοποίηση διάβασα τον απολογισμό σας για τα χρέη της ΔΕΥΑΝ που τα προσδιορίζετε στο ποσό των 5.200.000€Αν αφαιρέσετε τις 400.000€ προς τους προμηθευτές που αφορά συνήθη δραστηριότατα απομένουν 4.800.000€. Ξεχάσατε να αναφέρεται ότι τα 2.300.000€ από αυτά τα δημιουργήσατε εσείς την τελευταία τριετία και μάλιστα είναι ληξιπρόθεσμα από την στιγμή που δεν τα πληρώνετε. Απομένουν λοιπόν 2.500.000€ που παραλάβατε απολύτως ρυθμισμένα σε βάθος χρόνου επί προεδρίας μου στη ΔΕΥΑΝ. Από τις ημερομηνίες που αναφέρετε και συμφωνώ προκύπτει επίσης ότι επί θητείας Λουκόπουλου κανένα χρέος δεν προστέθηκε στη ΔΕΥΑΝ. Δώσαμε μόνο λύσεις σε πολλά προβλήματα που καλέστηκα να αναλάβω.

Τέλος χαίρομαι που αναγνωρίζεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων με υπογραφή Υπουργού που πετύχαμε επί της θητείας μας, επί θητείας του κ. Λουκόπουλου όπως λέτε, απέδειξε ότι η Περιφέρεια χρέωσε παράνομα την ΔΕΥΑΝ και τους Ναυπάκτιους με πάνω από 2.000.000 κάτι που δεν αμφισβήτησε ούτε το Εφετείο.

Απλώς αποφάσισε τον παραλογισμό ότι η Περιφέρεια μας φέσωσε και υπέγραψε οι Ναυπάκτιοι να πληρώσουν το τίμημα περνώντας το χρέος από την Περιφέρεια στην ΔΕΥΑΝ. Σας ερωτώ λοιπόν σε τι ενέργειες διοικητικές και πολιτικές προβήκατε τρία χρόνια τώρα προς την Περιφέρεια; Μετά τη δικαστική απόφαση που ήταν υπέρ μας ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της και να πληρώσει τον εργολάβο καθώς και πως σκέφτεστε να υπερασπιστείτε τους Ναυπάκτιους από την προφανή αυτή αδικία; σκοπεύετε να δείξετε τους υπεύθυνους ή θα σιωπήσετε πάλι.

Σαν νομικός γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να τελειώσει η υπόθεση. Όσο διετέλεσα πρόεδρος στην ΔΕΥΑΝ, κάναμε αυτά που έπρεπε απέναντι στους πολίτες και όλα αυτά που καλεστήκαμε να τακτοποιήσουμε .

Τώρα η ΔΕΥΑΝ είναι στα δικά σας χέρια και περιμένουμε λύσεις και ΟΧΙ τη δημιουργία περισσότερων χρεών και προβλημάτων όπως μόνος σας αναφέρατε.»

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ