Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας για τη μείωση του κόστους διέλευσης της Γέφυρας

Published

on

Η Επιτροπή εκπροσώπησης εργαζομένων που σε καθημερινή βάση διέρχονται από την γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” επανέρχεται με νέα επιστολή διαμαρτυρίας.

Αναφέρουν σε αυτήν:

“Προς

Πρωθυπουργό Ελλάδος,

Υπουργό Οικονομικών,

Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών,

Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας,

Βουλευτές Αχαΐας,

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος,

Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,

Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας,

Δήμαρχο Πατρέων,

Δήμαρχο Αγρινίου,

Δήμαρχο Μεσολογγίου,

Δήμαρχο Ναυπάκτου,

Δήμαρχο Δωρίδος,

Πολιτευτές Αιτωλοακαρνανίας,

Πολιτευτές Αχαΐας

Κάθε Ενδιαφερόμενο

Θέμα : « Μείωση του κόστους διέλευσης γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» για τους εργαζομένους»

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες , Δήμαρχοι, Πολιτευτές,

Κατόπιν  ανάδειξης του προβλήματος των εργαζομένων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, και την άμεση αντίδραση της Πολιτείας να αφουγκραστεί το αίτημά μας, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας επισημάνουμε τα κάτωθι.

    Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, από 01.01.2023 η «Γέφυρα Α.Ε.» προέβη σε αύξηση του μηνιαίου κόστους χρήσης του προγράμματος “epass” από 242 ευρώ σε 295 ευρώ (τα ποσά υπολογίζονται για 44 διελεύσεις – 22 ημέρες εργασίας) δηλ. από 5,5 ευρώ/διέλευση σε 6,7 ευρώ/ανά διέλευση.

Η άμεση αντίδρασή μας και η πίεση που ασκήθηκε στην εταιρεία από την Πολιτεία, είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί από τη «Γέφυρα Α.Ε.» ένα νέο πακέτο που θα έχει ισχύ από 01.04.2023, το οποίο προσφέρεται στην τιμή των 232 ευρώ μηνιαίως για 44 διελεύσεις, δηλαδή 5,3 ευρώ/διέλευσημε την προϋπόθεση το ποσό αυτό να έχει εξοφληθεί μέχρι την 17η διέλευση. Από την 18η έως και την 44η η εταιρεία το παρουσιάζει ως δωρεάν διελεύσεις οι οποίες όμως έχουν προπληρωθεί. Το νέο πρόγραμμα για οποιοδήποτε άλλο αριθμό διελεύσεων είναι ακριβότερο από πέρυσι, ενώ για λιγότερες από 34 ή περισσότερες από 52 είναι ακριβότερο και από το φετινό.

  Στην νέα πρόταση της «Γέφυρας Α.Ε.» οι εργαζόμενοι, που είναι εκατοντάδες, αντιπροτείνουν:

·           το αντίτιμο των 5,3 ευρώ να το καταβάλουμε κάθε φορά που θα περνάμε από τα διόδια και όχι προκαταβολικά.

·            στο συγκεκριμένο ποσό να υπάρχει επιδότηση ύψους 2,3 ευρώ/διέλευση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είτε εξασφαλίζοντας κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, είτε απαλλάσσοντας τις συγκεκριμένες διελεύσεις από τους φόρους (ΦΠΑ 24% και Φόρο εισοδήματος  22% από την εταιρεία), εφόσον αυτό είναι εφικτόΜε αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε το στόχο των 3 ευρώ ανά διέλευση.

            Επί 20 σχεδόν χρόνια οι εργαζόμενοι που διέρχονται από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου  «Χαρίλαος Τρικούπης» για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους επωμίζονται  το οικονομικό «βάρος» που αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις και το 1/3 του μισθού τους. Σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν και στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των τιμών σε όλα τα προϊόντα, αντιλαμβάνεστε πως πλέον το φορτίο δεν είναι απλά μεγάλο, αλλά δυσβάσταχτο!

            Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» της συγκεκριμένης σύμβασης που έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους, αλλά και σε απομόνωση τους κατοίκους των όμορων Δήμων Πατρέων – Ναυπακτίας και όμορων Νομών Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας, ανήκοντες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και να αναλάβει το κόστος επιδότησης.

            Είναι πλέον η ώρα η Γέφυρα να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής και να αποδώσει στην κοινωνία αυτό που πρεσβεύει. Να ενώσει όχι μόνο τόπους, αλλά και ανθρώπους!

Με εκτίμηση,

Επιτροπή εκπροσώπησης εργαζομένων.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ