Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενωτική πρωτοβουλία»: Απάντηση στον κ. Σπήλιο Λιβανό για το Ξενία

Published

on

Μετά από τις δηλώσεις αναφορικά με την χρήση του Ξενία Ναυπάκτου, που πρόσφατα έκανε ο πρ. υπουργός και βουλευτής Σπ. Λιβανός, η δημοτική παράταξη «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου σε ανακοίνωσή της απαντά τα ακόλουθα:

«Ο κ. Λιβανός  χωρίς να έχει πλήρη ενημέρωση,  σκοπίμως βέβαια από την δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, αναφέρθηκε στο Ξενία  Ναυπάκτου κάνοντας μια άστοχη και άκαιρη τοποθέτηση για την λειτουργία του.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λιβανό, πως η απόφαση για την λειτουργία  του Ξενία ως πολυχώρου δραστηριοτήτων , ήταν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία υπερψήφισαν   δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των κομμάτων και όλων των δημοτικών παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένων     και  πολλών συμβούλων  της σημερινής δημοτικής αρχής).

Φτάσαμε  δε σε αυτή την απόφαση, καθώς  μετά από δεκαπέντε και πλέον χρόνια άκαρπων προσπαθειών, τεσσάρων διαδοχικά δημοτικών αρχών, με σκοπό  την λειτουργία του ως ξενοδοχείου,  κατέληξε σε όλο αυτό το διάστημα  να είναι χώρος παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Σημειωτέον ότι της  απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία διαβούλευση με φορείς και πολίτες  στην οποία δυστυχώς όμως δεν συμμετείχε ο σημερινός δήμαρχος, αφού απείχε γενικά από τα κοινά της πόλης.

Η  προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε  χαρακτήρα πολυσυλλεκτικό με συνδετικό ιστό την ανάπτυξη και την προσφορά στον τόπο, κατάφερε την ένταξη του Ξενία σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, υλοποιώντας τις  αποφάσεις  του δημοτικού συμβουλίου. Το ένα έργο αφορά τις  κτιριακές εγκαταστάσεις  και το άλλο στην ανάδειξη της ναυμαχίας της Ναυπάκτου  μέσω εικονικής αναπαράστασης με εγκαταστάσεις και μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαδικασία μετατροπής του έργου αυτή την στιγμή δεν προβλέπεται, εκτός αν τινάξουμε τα οικονομικά του δήμου στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες και γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

Να ενημερώσουμε  τέλος  τον κ. Λιβανό, πως όταν τους επόμενους μήνες το έργο του Ξενία ολοκληρωθεί,  ένα τμήμα του θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα υπάρχει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το μουσείο εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και πινακοθήκη με σπουδαία έργα δωρητών μας καθώς και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες . Όλες αυτές οι αναγκαίες αυτές  υποδομές   λείπουν  σήμερα.

Η ολοκλήρωση και η λειτουργία τους   θα αναδείξει  σε σταθερή βάση  τα πλεονεκτήματά μας,   συμβάλλοντας τα μέγιστα στη αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την στήριξη την ντόπιας επιχειρηματικότητας  και της γενικότερης ανάπτυξης του τόπου.

Ας μην τολμήσει αυτή η δημοτική αρχή με τις μεθοδεύσεις της,  άλλο ένα έγκλημα στην Ναύπακτο, λίγο πριν το τέλος της!»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ