Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για τα πεζοδρόμια στο Λυγιά -Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες

Published

on

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου  στα γραφεία της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας με θέμα το έργο κατασκευής των πεζοδρομίων ανατολικά του Σκα και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις επιχειρήσεις από την εκτέλεση του έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρ. δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Γιάννης Νταουσάνης ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος της Τροχαίας  καθώς και πρόεδροι και μέλη συλλόγων και Σωματείων της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην περιοχή εκτέλεσης του έργου, καθώς η κεντρική οδός Δελφών είναι κλειστή λόγω των έργων, με συνέπεια την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους.

Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις

Την τραγική εικόνα που έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της περιοχής μετέφεραν οι επαγγελματίες καθώς με κλειστά και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας ούτε πεζός δεν μπορεί να περάσει για να φτάσει στο σπίτι του, ζητώντας άμεσες λύσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο θα ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο τμήμα στο τέλος Ιουνίου, με τον δρόμο να δίνεται στην κυκλοφορία  και με τις εργασίες να ξεκινούν και πάλι από Σεπτέμβριο.

Ωστόσο στην καθημερινότητα, και με τον εργολάβο να έχει λάβει και πρόσθετο ποσό περίπου 40-50.000 ευρώ για σήμανση κυκλοφορίας , τα προβλήματα είναι τεράστια μια και ούτε σήμανση υπάρχει και όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει δεν εφαρμόζεται καμία κυκλοφοριακή μελέτη που ορίζει πως το ένα ρεύμα του δρόμου θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό και μάλιστα σε καλή κατάσταση και όχι σαν βομβαρδισμένο τοπίο που σήμερα εμφανίζεται.

Δυστυχώς  στην συζήτηση και στην έκφραση της αγωνίας  των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής για το σημαντικό αυτό θέμα,  ήταν απούσα η δημοτική αρχή και η τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Είναι προφανές πως το θέμα θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση και εξεύρεση λύσης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας  29ης Μάϊου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ